Sosyal Medya

Güncel

Boydaklar tahliye edildi

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 68 sanığın yargılandığı davada, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Mehmet Karakaya tahliye oldu.



Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında 68 sanığın yargılandığı davada, Bekir Boydak, Ä°lyas Boydak ve Mehmet Karakaya tahliye oldu.
 
Kayseri’de FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında, iÅŸ adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi KınaÅŸ ve Halit GazezoÄŸlu, eski ÖSYM BaÅŸkanı Ali Demir ile örgütün il imamı Sıtkı BaÅŸ’ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı dava 250 kiÅŸilik Kayseri Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda görüldü.
 
4 ÃœNDE 25 SANIK DÄ°NLENDÄ°
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruÅŸması 4 gün sürerken, 4 günde 25 sanık savunma yaptı. Yakalama kararı olan ve yakalanan sanık Hüseyin Aydın ise iddianame eline geçmediÄŸi için savunma yapmayacağını söyledi.
 
Ä°LK DURUÅžMADA 3 TAHLÄ°YE
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar Bekir Boydak, Ä°lyas Boydak ve Mehmet Karakaya’nın tahliyesine karar verdi. Mide kanseri olduÄŸunu söyleyen tutuklu sanık Hacı Boydak ile prostat hastası olduÄŸunu söyleyen tutuklu sanık Arap Ali Aksoy’un ise Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine hükmeden mahkeme heyeti, diÄŸer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca ÖSYM eski BaÅŸkanı Ali Demir’in maaşındaki blokenin ve yurtdışı yasağı ile adli kontrol kararının kaldırılmasına, emekli maaÅŸları bloke olan sanıkların da maaÅŸları üzerindeki blokelerinin kaldırılmasına karar verdi.
Davanın ilk duruÅŸması 4 gün sürerken, duruÅŸma 9, 10, 11, 12 ve 13 Ocak 2017’ye ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.