Sosyal Medya

Güncel

Mahkeme çocuğun velayeti anneden aldı

İstanbul Esenyurt’ta bir annenin 6 yaşındaki çocuğunu çamaşır ipiyle arabaya bağlayarak sürüklemesinin ardından talihsiz çocuğun geçici velayeti baba Umut Kurt’a verildi.



Esenyurt’ta bir anne 6 yaşındaki çocuÄŸunu çamaşır ipiyle araca baÄŸlayarak sürüklemiÅŸti. Olaya vatandaÅŸların müdahale etmesiyle anne Ebru M. polis tarafından gözaltına alınmıştı. Annesiyle babası ayrı olan talihsiz çocuk T.K.’nın velayeti ise annesinde olduÄŸu için, çocuk Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleÅŸtirilmiÅŸti. Olayın ardından T.K.’nın babası Umut Kurt, çocuÄŸun velayetini almak için Büyükçekmece Adliyesi’ne gelerek baÅŸvuru yaptı. BaÅŸvuruyu inceleyen mahkeme heyeti çocuÄŸun velayetini geçici olarak baba Umut Kurt’a verdi.

“ÇOCUÄžUMUZ HALA BUNU BÄ°RAZ OYUN BÄ°RAZ DA ANNESÄ°NÄ°N SERT BÄ°R TAVRI OLARAK GÖRÃœYOR"

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Umut Kurt, “Hakim çocuÄŸun geçici velayetini bana vermeye karar verdi. Åžimdi çocuÄŸu almaya gideceÄŸiz. Oradan da ev tespiti yapacak ve çocuÄŸunu bana verecekler. Yani çocuÄŸu bugün almaya gidiyoruz. Çocuk Dudullu’da Ä°lk Adım Devlet Yurdunda, dün gece de oradaydı. Annesiyle olan devletin davası devam edecek. Bizim herhangi bir dava durumumuz yok. ÇocuÄŸun velayeti ben de olacak. Annesi de velayetin ben de olmasına karar verdi. Bir ay içerisinde velayet mahkemesi tamamlanacak. ÇocuÄŸu geri verme ihtimalim yok ama annesi tedavi gördükten sonra duruma bakacağız. Sonuçta o da annesi. ÇocuÄŸumuz hala bunu biraz oyun biraz da annesinin sert bir tavrı olarak görüyor. O ÅŸu an devletin ona bir otelde bir ödül verdiÄŸini düşünüyor. Ve bu ödülün tadını çıkarıyor. Daha önce küçük ÅŸiddetler, kulak çekme gibi her annenin yapabileceÄŸi ÅŸeyler olmuÅŸtu. Ayrıca ÅŸikayetçi olmayacağız. ÇocuÄŸun son bir aydır bazı tavırlarında deÄŸiÅŸiklik vardı ama annesinin iÅŸ deÄŸiÅŸtirmesinden dolayı olduÄŸunu düşünüyorduk biz bunun” diye konuÅŸtu.

“RAHATSIZ OLDUÄžUNU VE BUNUN GEREĞİ NEYSE YAPILACAÄžINI KABUL ETTÄ°"

Umut Kurt, “Olaydan sonra kendisi arayarak olayı anlattı bana. Çocuk aynı ÅŸeyi bir hafta önce yaptığı için ceza olarak yapmış. Bir daha yaparsa da ona bu cezayı vereceÄŸini söylemiÅŸ. ÇocuÄŸum daha önce böyle sert bir olay olduÄŸuna dair ÅŸikayet etmiyordu. Bu benle ilgili olan bir ÅŸey deÄŸil bütün dünyada var olan bir ÅŸey. KöpeÄŸi bile bu ÅŸekilde baÄŸlayamazsın. Kendisi de ÅŸu an yaptığının ne kadar yanlış olduÄŸunu biliyor. Tedavi olduktan sonra aramıza katılacaktır. Rahatsız olduÄŸunu ve bunun gereÄŸi neyse yapacağını kabul etti" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.