Sosyal Medya

Güncel

Azerbeycan'dan Türkiye'ye destek: Teröre destek veren cezasını alır.

Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Avrupayı eleştirerek,



Denizli BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından Azerbaycan’ın KarabaÄŸ bölgesini iÅŸgal eden Ermenistan’ın 26 Åžubat 1992 tarihinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi Hocalı Soykırımı anısına yaptığı ‘Azerbaycan-KarabaÄŸ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtı’nın açılış töreni yapıldı.
 
AZERİ ŞAİR ŞİİR OKUDU
 
Karahasanlı Mahallesi’ndeki park ve anıtın açılışına Denizli Vali Vekili Ali Åžanlıalp, Azerbaycan Milletvekili Ganira PaÅŸayeva, AK Parti IÄŸdır Milletvekili Nurettin Aras, Denizli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Zolan, Azerbaycan Ä°stanbul Konsolosu Yadulla PaÅŸayev, Denizli Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mustafa Alper, 11. Komando Tugayı Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, ilçe belediye baÅŸkanları, protokol ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Saygı duruÅŸunun ardından Azerbaycan Milli Marşı ve Ä°stiklal Marşının okunmasıyla baÅŸlayan törende Azeri Åžair Hayal Rıza bir ÅŸiir okudu. Azerbaycan Milletvekili Ganira PaÅŸayeva, KarabaÄŸ hakkında konuÅŸurken bazı vatandaÅŸlar duygulanarak gözyaÅŸlarına hakim olamadı.
 
Ä°KÄ° DEVLET BÄ°R MÄ°LLET
 
Törenin açılış konuÅŸmasını yapan Denizli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Zolan “YüreÄŸimizde hissettiÄŸimiz, kardeÅŸimiz, iki devlet bir millet dediÄŸimiz hep yüreÄŸimizdedir. Azerbaycanımızla aramızda gönülden gönüle giden yollarımız var. KardeÅŸliÄŸimizi pekiÅŸtirmek ve kalıcı hale getirmek için genç nesillerimiz kardeÅŸlik bilinciyle kalıcı hale gelsin istiyoruz” dedi.
Denizli’nin onur duyulacak bir ÅŸehir olduÄŸunu belirten BaÅŸkan Zolan, “820 yıl önce Türk yurdu olan Denizlimize hiçbir zaman düşman postalı deÄŸmemiÅŸtir. O mücadele, o Türk herhangi bir unsur getirilmemiÅŸ, herhangi dokunuÅŸ gerçekleÅŸtirilememiÅŸtir. Ãœlkemiz üzerinde, gönül coÄŸrafyamız üzerinde birçok oyun oynamak isteyenler oldu. Milletimiz biz biriz ve biz buradayız demek durumundayız. Güç birliÄŸi yaparak, kol kola girerek, o üzerimizde hesap yapan düşüncelere karşı, kırıcı cesareti göstermemiz gerekiyor” diye konuÅŸtu.
 
HOCALI KATLÄ°AMI
 
Hocalı katliamı hakkında da konuÅŸan Zolan, “Nasıl Bosna’da dünyanın gözü önünde bir katliam gerçekleÅŸtiyse, Hocalı’da da aynı ÅŸekilde dünyanın gözü önünde katliam gerçekleÅŸtiriliyor. Bunlar hunharca hem katlediyor, hem de bağırıyorlar. Ölen biz, öldürülen biz, ama katliama ve baÅŸka ÅŸeylere uÄŸradığını söyleyenler onlardır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
KonuÅŸmasına ÅŸehitlere rahmet okuyarak baÅŸlayan Azerbaycan Milletvekili Ganira PaÅŸayeva, DaÄŸlık KarabaÄŸ hakkında konuÅŸtu. Bu anıtın dikilmesinden dolayı Denizli Büyüşehir Belediyesine teÅŸekkür eden PaÅŸayeva, “Azerbaycan’ın biliyorsunuz, sadece KarabaÄŸ bölgesi iÅŸgal altında deÄŸil, bizim DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesi dışında 7 büyük bölgemiz iÅŸgal atındadır. Bizim 1 milyon insanımız, göçmenimiz var, evine dönemiyor. Bugün güzel Denizlimizde KarabaÄŸ adını taşıyan bir park açıldı ve Hocalı’da soykırıma maruz kalan insanlarımız, ÅŸehitlerimiz adına bir anıt dikildi” ifadelerini kullandı.
 
BÄ°RLÄ°K BERABERLÄ°K Ä°STENMÄ°YOR
 
Türkiye’nin ve gönül coÄŸrafyası üzerinde oyunların daha da artacağını belirten PaÅŸayeva, “O büyük güçlerin hiçbiri birlik ve beraberliÄŸi istemiyor. Tüm oyunlar da neden arttı biliyor musunuz? Çünkü özgür Türk Cumhuriyetleri arttıkça, ayakta durdukça güçlendikçe, Türkiye’nin yanında bu koskocaman coÄŸrafya ve bu kadar Türk devleti bu birlik ve beraberlik olmasın diye, bu büyük oyunlar bu coÄŸrafyanın üzerindeler. Bu büyük oyunlarının nedeni ne, çünkü Türkiye, Türk Ä°slam coÄŸrafyasının en güçlü kalesiydi. Bu kale zayıflarsa, yıkılırsa, istediÄŸiniz senaryoyu OrtadoÄŸu’da, bu coÄŸrafyada yapın. Ona göre bu oyunlar daha da güçlenecek. Bizim birliÄŸimizin olmaması için, bizi bölmek parçalamak için, çok büyük oyunlar gelecek. Çok büyük, daha ağırları gelecek ama buna müsaade etmemeliyiz” diye açıkladı.
 
AZERİLER EVLERİNE DÖNEMİYOR
 
Avrupa devletlerine terör konusunda sert tepki gösteren PaÅŸayeva, “Kim teröre destek verirse, cezasını alması gerekir. Yoksa terör başını alıp gider. Ama teröre destek verenlerden birini alın, atın hapse, insan hakkı diye bas bas bağıracak. Ama o terör maÄŸduru ÅŸehitlerin sesini duymazlar. Ama bir milyon Azerbaycanlı kendi evine dönemiyor, onların sesini Batıda, Avrupa’da falan duymak isteyen yok. 25 yıldır insanlar evine dönemiyor” diye belirtti.
 
KonuÅŸmaların ardında Denizli Müftüsü Mehmet Aşık bir dua yaptı. Duanın ardından kesilen kurdele ile ‘Azerbaycan-KarabaÄŸ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtı’nın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.
 
DENÄ°ZLÄ°/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.