Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da vatandaştan hain saldırıya tepki

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısını vatandaşlar kınadı.



Diyarbakır Merkez BaÄŸlar ilçesinde sabah Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis ÅŸehit oldu, 6 kiÅŸi hayatını kaybetti, 100'ü aÅŸkın kiÅŸi de yaralandı.

Olay bölgesinde hasarı az olan esnaf, kendi imkanıyla iş yerini onarırken, hasarı ağır olanlar ise tespit çalışmasını bekliyor. Evlerinin duvarları yıkılan bazı aileler, evlerinden çıkarttıkları eşyalarını araçlara yükleyerek yakınlarının evlerine taşıdı.

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, patlamanını olduğu yerde temizlik yapıyor.

"Korkunç bir manzaraydı"

Patlamada ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Bölge esnafından olan Ayetullah Tekin, işçisinin kendisini telefonla aradığını ve patlamadan dolayı dükkanın zarar gördüğünü söylediÄŸini belirtti.

Ä°ÅŸ yerine geldiÄŸinde vahim bir görüntü ile karşılaÅŸtığını dile getiren Tekin,"Korkunç bir manzaraydı, herkes ÅŸoktaydı. Ben de yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Bir kadını molozların arasından çıkardık." dedi.

PKK'lı teröristlerin sürekli sivilleri hedef aldığına işaret eden Tekin, şöyle konuştu:

"Allah'ın, peygamberlerin, meleklerin, bu mazlum ve mustazaf halkın laneti üzerlerine olsun. Ben, doÄŸma büyüme Diyarbakır'lıyım, Kürt oÄŸlu Kürt'üm ve Müslüman'ım. Patlamadan önce de sürekli biz maÄŸdur oluyorduk bugün de aynı ÅŸey geldi başımıza. Sadece biz Kürtler zarar görüyoruz." 

"Yeter artık, milletin canına yetti"

Şeyhmus Emsen ise sabah saatlerinde kardeşlerini okula bıraktıktan sonra iş yerine geldiğini ifade etti.

İş yerindeki eşyaları dışarı çıkarmaya çalıştığı esnada patlamanın olduğunu aktaran Emsen, şunları söyledi:

"Bunlar sadece halka zarar veriyor. Yeter artık, milletin canına yetti. Ä°nsanlar periÅŸan oldu. Bugün Cuma sabah ne güzel herkes besmele ile iÅŸ yerini açıyor. Bunlar yanlıştır ki zaten kaybetmiÅŸler, böyle yaparak daha fazla kaybederler." 

Gani Ä°z de patlamada dükkanındaki eÅŸyaların zarar gördüğünü dile getirdi. Ä°ÅŸ yerindeki eÅŸyaların kullanılamaz hale geldiÄŸini anlatan Ä°z, "Buradaki tüm vatandaÅŸlar maÄŸdur oldu. Bu maÄŸduriyetin giderilmesini istiyoruz." dedi. 

"Yazık değil mi bu insanlara?"

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu bazı yakınlarının Sur'daki evlerinin yıkıldığına işaret eden Kenan Gülcanoğlu, bugünkü saldırıdan dolayı tekrar mağdur olduklarını vurguladı.

Ä°ÅŸ yerinin de tahrip olduÄŸunu bildiren GülcanoÄŸlu, PKK'lı teröristlerin esnafın iÅŸ yerlerinin kepenklerini kapatmaya zorladığı dönemlerde maÄŸdur olduklarını anımsattı. GülcanoÄŸlu, "Bu milletin ne günahı var? Zaten millet Sur'dan kaçıp buraya geldi, ÅŸimdi de burası yıkıldı. Bunun bedelini kim ödeyecek? Yazık deÄŸil mi bu insanlara? Bunun sonu ne olacak?" dedi.

Üniversite öğrencisi Masum Akkurak da patlama sırasında evde olduğunu, kırılan camların isabet etmesi sonucu kardeşinin yaralandığını söyledi.

 Evlerinin de büyük hasar olduÄŸunu belirten Akkurak, gidecek kimseleri olmadığı için sokakta kaldıklarını kaydetti. 

Öte yandan, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne gelen yaralı yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.