Sosyal Medya

Güncel

Başbakan: Diyarbakır'da 2'si polis 8 kişi şehit oldu!

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'daki saldırı ile ilgili, " 2'si polis 8 kişi şehit oldu, 1 terörist ölü ele geçirildi." dedi.



Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da yapılan saldırıya ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

BaÅŸbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaÅŸları şöyle: 

SALDIRI AÇIKLAMASI

Bu sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağı yaptı. Alçak yüzünü tekrar gösterdi. Çevik kuvvetin konuÅŸlandığı noktaya, çocukların da olduÄŸu bölgede bomba yüklü araç patlatıldı. 8 vefat var; 2 polis, 1 teknisten olmak üzere, 5 vatandaÅŸ hayatını kaybetti, 1 terörist de ölü ele geçirildi. Hastanede 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu oldu. Bu insanlık dışı alçakça saldırıyı milletçe lanetliyoruz. 

HDP'LİLERİN GÖZALTINA ALINMASI

Türkiye bir hukuk devleti hukukun üstünlüğünde geçiÅŸ üstünlüğü yok. Ä°ÅŸlem hukuk içinde bir iÅŸlemdir. Mahkemeler, dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çaÄŸrı yapmışlar. HDP'li milletvekilleri dışında tamamı ifadesini vermiÅŸ. Yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiÅŸ, 54 tanesi bu çaÄŸrıya uymamıştır. Hukukun üstünlüğünü tanımamıştır. Yapılan iÅŸlem mahkemelerin yaptığı çaÄŸrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleÅŸen iÅŸlemdir. 

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Seçimle giden seçimle gider kimsenin itirazı olamaz. Seçimle gelip de terörle içiçe girenleri birbirine karıştırmamak lazım. Sayın KılıçdaroÄŸlu terörle milli iradeyi birbirine karıştırıyor. 

KCK AÇIKLAMASI

Bölücü örgütün temsilcileri var. Bunlar her gün aynı çağrıyı yapıyor. Bizim için yabancı değil. Onlar bu çağrıyı yapmadan önce polislerin üzerine topnlarca bombayı patlatan kendi yandaşlarına bu çağrıyı yapsınlar, ondan sonra görelim. Ne bölge halkı, ne milletimiz bu çağrılara kulak vermiyor. Türkiye terörle mücadelesini sürdürecek, kaçtıkları yere kadar kovalayacak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.