Sosyal Medya

Güncel

ABD'den flaş Münbiç mütabakatı açıklaması

ABD ile Türkiye arasında Münbiç mutabakatına varıldığına dair medyada yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ise Dorrian, böyle bir anlaşmayı teyit edemeyeceğini bildirdi.



Terör örgütü DEAÅž karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan John Dorrian, örgütün elindeki Suriye’nin Rakka kentinin izolasyonuna 10 bini Suriye Arap Koalisyonu üyesi toplam 30-40 bin civarında kuvvetin katıldığını belirtti.
 
Amerikalı Albay Dorrian, video konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilere DEAÅž karşıtı operasyonlara dair bilgilendirmede bulundu.
 
Geçen ay baÅŸlatılan operasyon kapsamında Musul’da örgütün özgürce hareket edebilme kabiliyetinin engellendiÄŸini vurgulayan Dorrian, koalisyon güçlerinin Iraklı güvenlik güçlerine desteÄŸini sürdürdüğünü kaydetti.
 
Dorrian, operasyonun baÅŸladığı 17 Ekim’den itibaren koalisyon güçleri olarak 3 binden fazla hava saldırısı, topçu atışı ve füze saldırısıyla Irak ordusuna katkı saÄŸladıklarını dile getirdi.
 
MUSUL HAREKATI
 
Irak ordusunun Musul’a kent merkezinin doÄŸu giriÅŸinden girdiÄŸini hatırlatan Dorrian, ancak koalisyon güçlerinin, Iraklı kuvvetlerin arasında kente gireceklerine dair herhangi bir planın bulunmadığını ifade etti.
 
Sözcü Dorrian, Åžii milislerin Telafer’de Sünni sakinleri DEAÅž’la iliÅŸkilendirerek katliam yapmasından ve nüfus yapısını kökten deÄŸiÅŸtirmesine yönelik endiÅŸeleri bulunan Türkiye’nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ÅŸunları kaydetti:
 
“Türkiye’nin yaptığı yorumları görüyoruz. Onların pozisyonlarını anlıyoruz. Bu bölgede yaÅŸayan Türkmenlerin herhangi bir suistimale uÄŸramadıklarından emin olmak istiyorlar. Ancak ÅŸu ana kadar böyle bir geliÅŸmenin yaÅŸandığına dair gösterge bulunmuyor.”
 
RAKKA OPERASYONU
 
Sözcü Dorrian, DAEÅž’in Suriye’nin Rakka kentindeki dolaşım özgürlüğünü ise sürdürdüğünü bildirdi. Örgütün aylardır Rakka’ya giriÅŸ ve çıkışlarını serbestçe yaptığını ifade eden Dorrian, düzenledikleri 100’den fazla hava saldırısıyla ise örgütün uzun konvoylar halinde hareket etmesini önlediklerini aktardı.
 
Rakka operasyonunun kısa süre içinde baÅŸlayacağını belirten Dorrian, operasyonda yer alacak güçlerin henüz hepsinin eÄŸitilmediÄŸine dikkati çekti. Bu doÄŸrultuda müttefikleri, ortakları ve koalisyon üyesi ülkelerle diplomatik görüşmelerin sürdüğü bilgisini veren Dorrian, halen Rakka’nın izolasyonunu saÄŸlama aÅŸamasında bulunduklarını ifade etti.
 
Dorrian, izolasyon çabalarına 30-40 bin arasında Suriye Demokratik Güçleri’nin katıldığını, bunların 10 binini Suriye Arap Koalisyonu güçlerinin oluÅŸturduÄŸunu kaydetti.
 
MUNBİÇ İDDİASI
 
ABD ile Türkiye arasında Münbiç mutabakatına varıldığına dair medyada yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ise Dorrian, böyle bir anlaşmayı teyit edemeyeceğini bildirdi.
 
WASHINGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.