Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çelik Yunanistan'da açıkladı: Darbeci askerin iltica başvurusu...

AB Bakanı Ömer Çelik, "Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden 7'sinin yaptığı iltica başvurusu reddedildi. Birinin de iltica başvurusunun sonuçlanması bu birkaç gün içerisinde gerçekleşecektir" dedi.



Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı ziyaret kapsamında basın toplantısı düzenleyen Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ikili ilişkiler, Kıbrıs sorunu ve göç krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, dün BaÅŸbakan Aleksis Çipras ile görüşmesinde BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın bir mesajını ilettiÄŸini belirterek, "Yüksek Düzeyli Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi toplantısı daha önce Ä°zmir'de gerçekleÅŸmiÅŸti. Sıra Yunanistan tarafında yapılmasında. Sayın BaÅŸbakanımız bunun bir an önce yapılmasını arzu ettiÄŸini iletti. Sayın Çipras da kendilerinin de bunu arzu ettiÄŸini, bunun için Selanik'i düşündüklerini, tarihle ilgili arkadaÅŸların çalışması gerektiÄŸini söyledi" ifadelerini kullandı. Darbe giriÅŸimi sonrası Yunanistan'a kaçan askerlerin bir an evvel iade edilmesinin beklendiÄŸini vurgulayan Çelik, "Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden 7'sinin yaptığı iltica baÅŸvurusu reddedildi. Bir tane kalmıştı. O bir tanesinin de iltica baÅŸvurusunun sonuçlanması bu birkaç gün içerisinde gerçekleÅŸecektir" dedi. ‘YUNANÄ°STAN'DAKÄ° MAKAMLAR

TARAFINDAN DARBECİ OLARAK NİTELENDİRİLDİĞİNİ BİLİYORUZ'

Çelik, "Ondan sonra temyiz aşaması söz konusu olacak. Biz Sayın Çipras'a, Yunanistan hükümetinin Türkiye'nin maruz kaldığı bu darbe girişimi sonrası Türkiye'ye verdiği desteğe teşekkür ettiğimizi bir defa daha ilettik. Bu 8 askerin, Yunanistan'daki makamlar tarafından bu işin başından beri birer mülteci olarak değil darbeci olarak nitelendirildiğini biliyoruz. Tabii kararı yargı verecektir" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.