Sosyal Medya

Güncel

İslamofobi içerikli dijital oyunlar için ihbar hattı kuruldu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İslamofobik unsurlar içeren dijital oyunlara yönelik başlattıkları çalışmaları anlattı.



Dijital oyun endüstrisinin yıllık ortalama büyüme oranının yüzde 8,1'e ulaÅŸtığını aktaran Kılıç, "Åžu anda bildiÄŸim kadarıyla dünyada 1,5 milyar dijital oyuncu var. Ãœlkemizde ise toplam dijital oyuncu sayısı 22 milyon civarında. Bu kiÅŸiler günde 39 milyon saatini oyun başında geçiriyor. Bu her bir kiÅŸinin oyun başında harcadığı zamanın üst üste eklenmesi ile oluÅŸan bir sonuç." dedi.

ÇİRKİN BİR ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Ä°slamofobik birçok unsurun popüler oyunlarda yer aldığını gördüklerini dile getiren Kılıç, şöyle konuÅŸtu: "Kutsal kitabımız ve kutsal mekanlarımızın, korku ve ÅŸiddet algısıyla bu oyunların içerisindeki görsellere profesyonelce yerleÅŸtirildiÄŸini tespit ettik. Bu oyunlarda inançlarımızla, deÄŸerlerimizle ilgili öylesine içerikler var ki çok ürpertici ve üzücü. Åžiddet, terörizm ve Ä°slamofobi, genç bedenlere dijital oyunlar ile empoze ediliyor ve evlatlarımızın bilinçaltına ince ince dokunarak yüce dinimize yönelik çirkin bir algı oluÅŸturulmak isteniyor."

Ä°NTERNET SÄ°TESÄ° VE Ä°HBAR HATTI

Bunun üzerine bir internet sitesi kurarak hemen Ä°slamofobi ile mücadele baÅŸlattıklarını bildiren Kılıç, "Açtığımız www.oyunlardaislamofobi.com internet sitesinde bu oyunları teÅŸhir ediyoruz. Bu web sitesinin sonunda bir ihbar hattı da kurduk. 'Ä°hbar et' butonu ile oyunlardaki Ä°slamofobi içeriklerinin paydaÅŸlar tarafından bize bildirilmesini istiyoruz." diye konuÅŸtu.

FİRMALARLA İLETİŞİME GEÇİLECEK

Oyunlarda İslamofobi unsurlarını kullanan firmalarla iletişime geçeceklerini ve uyarılarda bulunacaklarını dile getiren Kılıç, firmaların uyarıları önemseyeceklerine ve gereken adımları atacaklarına inandığını belirtti. Sorunun çözümü için tüm paydaşların yer aldığı ve iki gün sürecek bir çalıştay yapmayı planladıklarını aktaran Kılıç, çalıştaya akademisyenler, oyun üreticileri ve dağıtımcıları, ebeveynler, psikologlar, pedagoglar, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, düşünce kuruluşları, kamu kurumları ile oyun severlerin katılacağını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.