Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhaliflerin Halep operasyonunda ikinci aÅŸama

Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan muhaliflerin kuşatma altındaki Halep'i kurtarmak için başlattığı operasyonun ikinci aşamasına geçildi



Suriye'de Esad rejiminin kuşatması altındaki Halep'i kurtartmak için yapılan operasyonun ikinci aşaması başladı. Alınan bilgilere göre çok sayıda muhalifin katıldığı operasyonda yeni hedefin '3000 konutlar' ile 'Esad Askeri Akademi' yerleşimleri yer alıyor.

Halepli kaynaklar, muhalifler, rejim hatlarına saldırılarını, kuşatılan bölgenin içinden ve dışından aralıksız sürdürdüğünü belirtiyor. Dışarıdaki muhalif güçlerin de destek verdiği operasyonda, Askeri Akademi ile 3000 Konut Mahallesi'ndeki Hizbullah noktaları hedef alınıyor

MUHALİFLER REJİM HATTINDAN 2 KİLOMETRE İÇERİDE

Dahiyetu'l-Esed'i alarak iki kilometre içeri giren muhaliflerin, rejim hattını kırabilmek için üç kilometre daha ilerleyebilmesi gerekiyor. Kuşatma içinde kalan gruplar ise dünden bu yana Cemiyetu'z-Zehra semtinde yoğunlaşan rejimin askeri ve lojistik merkezlerini füzelerle hedef almış durumda.

Muhalif gruplar, operasyonu çok sayıda grubu bünyesinde toplayan Halep Fetih Ordusu adı altında gerçekleştiriyor.

BOMBALI ARAÇ SALDIRISI 

Suriyeli muhalifler, Askeri Akademi bölgesine bombalı saldırı düzenlediklerini de açıkladı. Saldırıda bölgede çok sayıda Şii milis ve Esad askerinin hedef alındığı belirtiliyor. Ölü ve yaralı sayısı ile ilgili henüz bilgi verilmiyor.

SURÄ°YE ORDUSU VE HÄ°ZBULLAH YOÄžUN YIÄžINAK YAPMIÅž

Suriyeli kaynaklar, hava saldırılarının sınırlı olduğunu ancak Suriye ordusu ve Hizbullah'ın da bölgeye çok sayıda destek kuvvet getirdiği belirtiliyor.

Rusya ordusu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bölgede hava saldırılarını tekrar başlatmayı istemiş, ancak Putin ateşkesin sağlanmasını talep ederek hava saldırılarına kısıtlama getirmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.