Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Türkiye neyse Kosova da odur"

Kosova'nın ve halkının güvenliğinin, Türkiye’nin önemli önceliği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "Kosova Türkiye'dir, Türkiye Kosova'dır." dedi.



Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Rexhep Hoti, Bakanlık Genel Sekreteri Veton Firzi ve Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Yalçın Topçu’yu CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde ziyaret etti.

KOSOVA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ TÜRKİYE'NİN ÖNCELİĞİDİR

CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Yalçın Topçu "Kosova’nın bağımsızlık sürecinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak geçmiÅŸte bir olduÄŸumuz Kosovalı kardeÅŸlerimizin geleceklerini inÅŸa etmesinde de beraber olduk. Kosova halkının bağımsızlığını destekledik. Bağımsız Kosova Devletini ilk önce Türkiye Cumhuriyeti tanıdı. Kosova’nın uluslararası kuruluÅŸlarda yer alması hususunda dün de çaba gösterdik, bugün de gösteriyoruz. Kosova Devleti ve halkının güvenliÄŸi, özgürlüğü, refahı Türkiye’nin önemli önceliÄŸidir. Bugün yüzün üzerinde ülke Kosova’yı tanıyor. Bu sayının artmasında Türkiye üzerine düşeni yaptı, yapacak." diye konuÅŸtu.

KOSOVA ULUSLARARASI ARENA'DA DAHA ÇOK YER ALACAK

Topçu "CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın dediÄŸi gibi “Dedelerimiz geçmiÅŸi birlikte inÅŸa ettiler, biz onların torunları olarak geleceÄŸi birlikte inÅŸa edeceÄŸiz. Çünkü Kosova Türkiye’dir, Türkiye Kosova’dır.”

Ä°stiklal ÅŸairimiz Mehmet Akif Ersoy gibi nice ÅŸahsiyetler kardeÅŸliÄŸimizin sembolleridirler. Kosova 17 Åžubat 2017’de bağımsızlık gününü kutlayacak. Ä°nÅŸallah Kosova’nın bayrağı BirleÅŸmiÅŸ Milletler’de UNESCO’da FÄ°FA’da da dalgalanacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti bunu yürekten istiyor ve üzerine düşeni yapıyor." dedi.

HOTÄ°'DEN "15 TEMMUZ" VURGUSU

Kosova Cumhuriyeti Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Rexhep Hoti "Kosova Cumhuriyeti ve Kosova halkı 15 Temmuz’da Türk halkının yanındaydı. Demokrasinin ve halkın önünde hiçbir güç duramaz. Türkiye’nin ekonomik ve kültürel anlamda Kosova’ya yapacağı yatırımlar her iki ülkenin de çıkarlarına olacaktır. Türkiye ile Kosova’nın medeniyet ortağı olduÄŸuna inanıyoruz.” dedi.

 

Kaynak: Ajanshaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.