Sosyal Medya

Güncel

Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kazayla ilgili vahim iddia

FETÖ/PDY’den tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.G.’nin, Büyük Birlik Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazada uçuş bilgilerinin yer aldığı cihazları söken Astsubay A.Ö. hakkında çok çarpıcı iddialarda bulundu.



Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu Genel BaÅŸkanı Muhsin YazıcıoÄŸlu’nun ailesinin avukatı Selami Ekici, FETÖ/PDY’den tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı E.G.’nın, YazıcıoÄŸlu ile 5 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi helikopterdeki uçuÅŸ bilgilerinin yer aldığı cihazları söken Astsubay A.Ö.’nın hesabına 100 bin lira aktardığını iddia etti. E.G.’nin aynı zamanda BBP Kırıkkale eski Ä°l BaÅŸkanı da olduÄŸunu belirten Ekici, KahramanmaraÅŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılğı’na dilekçe vererek soruÅŸturma baÅŸlatılmasını talep etti.
 
KahramanmaraÅŸ’ın Göksun Ä°lçesi’nde 25 Mart 2009’da helikopterin düşmesi sonucu Muhsin YazıcıoÄŸlu ile 5 kiÅŸinin ölümüyle ilgili Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile baÄŸlantısı olduÄŸu yönündeki iddialar devam ederken, avukat Selami Ekici, E.G.’nin, olayla ilgisinin olup olmadığının kesinlikle araÅŸtırılması gerektiÄŸini kaydetti. Ekici, FETÖ’den tutuklanan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı E.G.’nin, YazıcıoÄŸlu ile 5 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi helikopterdeki uçuÅŸ bilgilerinin yer aldığı cihazları söken Astsubay A.Ö.’nın hesabına 100 bin lira aktardığını öne sürdü. Avukat Ekici, konunun araÅŸtırılması için KahramanmaraÅŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılğı’na dilekçe verdi.
 
Bu iddialarını yargıya da taşıyan Ekici, KahramanmaraÅŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na verdiÄŸi dilekçe de şöyle dedi: "E.G.’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’a giriÅŸilen suikast timi içerisinde yer alan ve soruÅŸturma dosyası kapsamında şüpheli sıfatıyla bulunan A.Ö.’ya 100 bin lira para aktardığı tespit edilmiÅŸtir. Yine E.G.’nin FETÖ’nün eski Ege Askeri sorumlusu H.U.S.’nin beyanlarına göre FETÖ’nün Afrika imamı N.Ä°.’nin rahmetli Muhsin YazıcıoÄŸlu’nun ölümünde parmağı olduÄŸuna dair beyanları ve Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Okan Bato’ya teslim ettiÄŸi evraklar olduÄŸu iddia edilmektedir. Söz konusu E.G.’nin N.Ä°. ile iliÅŸkili olduÄŸunu tespit etmiÅŸ bulunmaktayız. Adı geçen şüphelilerden davacı ve ÅŸikayetçiyiz. Söz konusu durumun araÅŸtırılarak adı geçen şüpheliler hakkında gerekli soruÅŸturmanın yapılmasını ve şüpheliler hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmalarını bilvekale arz ve talep ederim."
 
’ODA BAÅžKANLIÄžINA KADAR YÃœKSELMÄ°Åž’
 
Selami Ekici, E.G. ile N.Ä°.’nin baÄŸlantısının eskiye dayandığını savunarak şöyle devam etti: "E.G., aynı zamanda 2000’li yıllarda Büyük Birlik Partisi il baÅŸkanlığı yapmış, 2002’de de istifa ederek AK Parti’ye geçmiÅŸ. Yaptığımız araÅŸtırmada maddi durumu çok da iyi olmayan E.G.’nün durumu birden iyiye gitmeye baÅŸlamış. G., sahiplerinin FETÖ’den tutuklu olduÄŸu Boydak Holding’e ait Ä°stikbal’in bayiliÄŸini almış. Ayrıca H.U.S.’nin YazıcıoÄŸlu’nun ölümüyle ilgili sorumlu tuttuÄŸu FETÖ’nün Afrika Ä°mamı N.Ä°.’nin 2000’li yıllarda Kırıkkale’de görev yaptığı ve E.G. ile çok samimi olduÄŸunu saptadık. Biz de KahramanmaraÅŸ Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na baÅŸvurarak bu konunun araÅŸtırılmasını istedik. EÄŸer iddia doÄŸru ise, bu iÅŸin FETÖ tarafından yapıldığına dair büyük bir delil teÅŸkil eder.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.