Sosyal Medya

Güncel

Moody's: "negatif" seviyesinden "durağana" çevrildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel para piyasası fonlarının görünümünün durağan seviyede olduğunu bildirdi.



Moody's'ten yapılan açıklamada, Küresel Para Piyasası Fonu (MMF) endüstrisinin geçen yılki "negatif" seviyesinden "duraÄŸana" çevrildiÄŸi belirtilerek, geçen yıl sektörün "negatif" olarak deÄŸerlendirilmesinin ağırlıklı olarak ABD’deki regülasyon düzenlemelerinin yarattığı belirsizlik ortamından kaynaklandığı, bu yıl ise regülasyon belirsizliklerinin azaldığı ifade edildi.
 
GÃœVENÄ° YANSITIYOR
 
Açıklamada, Avrupa’daki negatif veya düşük faiz ortamı ve ABD’deki olası faiz artırımı ihtimaline karşın küresel para piyasası varlıklarının görünümünün istikrarlı olduÄŸu vurgulandı.
 
Moody’s’in BaÅŸkan Yardımcısı Vanessa Robert, konuya iliÅŸkin yaptığı deÄŸerlendirmede, "Küresel Para Piyasası Fonu’nun görünümünü bu yıl için negatiften duraÄŸana çevirmemiz, dönüşüm sürecinden geçen endüstriye duyduÄŸumuz güveni yansıtıyor. Fon yöneticilerinin, yeni regülasyon ortamında portföylerini daha ihtiyatlı bir ÅŸekilde yöneteceklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
VARLIK HAREKETÄ° 1 TRÄ°LYON DOLAR
 
Moody’s’in BaÅŸkan Yardımcısı Vekili David Wang da endüstri içerisinde yaklaşık 1 trilyon dolar seviyesinde varlık hareketi yaÅŸanırken, gelecek dönemde piyasanın daha iyi ve saÄŸlam bir ÅŸekilde ilerleyebileceÄŸini düşündüklerini kaydetti.
 
LONDRA/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.