Sosyal Medya

Güncel

Yaşar Güler'den darbecilere: Hepiniz öleceksiniz

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında derdest edilen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in, kendisini almaya gelen darbecilere "Beceriksiz herifler, hepiniz öleceksiniz" diye bağırdığı ileri sürüldü



Darbe girişiminde derdest edilen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in Özel Kalem Müdür Yardımcısı Binbaşı Recep Özkan, mahkeme sorgusunda o gece yaşananları anlattı.

BAÅžLARINDA BÄ°NBAÅžI MEHMET AKKURT VARDI

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Özkan ifadesinde şunları anlattı:

 ''Ä°kinci BaÅŸkan'ın odası Genelkurmay BaÅŸkanı'nın odası ile karşılıklıdır. Genelkurmay BaÅŸkanı'nın makamı tarafında bir kalabalık görünce o tarafa gittim. Emir subayının odasında bir telaÅŸ vardı. Koridorda ayak sesleri duydum. 5-20 kiÅŸilik, Özel Kuvvetler'den olduÄŸunu anladığım çelik yelekli ve silahlı bir tim ikiÅŸerli koldan Ä°kinci BaÅŸkan'ın odasının kapısına yöneldi. BaÅŸlarında emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt vardı. Mehmet sivildi ve normalde Ä°stanbul'da kursta olması gerekiyordu.

'YAŞAR GÜLEN DARBECİLERE BAĞIRDI: HEPİNİZ ÖLECEKSİNİZ'

 

Rütbeleri belli deÄŸildi. O tarafa yönelince birisi silahını doÄŸrultup ‘Kal orada' dedi. ‘Bana dokunmayın, bir ÅŸey yapmıyorum' dedim. Beni emir subayının odasına aldılar. Girerken ‘Tatbikat var' dediler, ama içeriden Ä°kinci BaÅŸkan'ın bağırışlarını duydum. ‘Beceriksiz herifler, hepiniz öleceksiniz' gibi kendisini almaya çalışanlara mukavemet gösterdi. Sonra baÅŸka bir Özel Kuvvet timini gördüm. Genelkurmay BaÅŸkanı'nın olduÄŸu bölümü tecrit ettiler. Alt kattan silah sesleri geldi. Odama gidip silahımı aldım. Sonra tekrar makama gittim. Bu sırada Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ı ve Kurmay BaÅŸkanı Ä°hsan Uyar'ı gördüm. Elleri baÄŸlı Ä°kinci BaÅŸkan'ın odasına aldılar. Kapıya da bir Özel Kuvvetçi koydular.

O bölgede olayı yöneten kişi Tuğgeneral Mehmet Partigöç idi. Telefonla sağa sola bir şeyler söylüyordu. Herkes birbirine ne olduğunu soruyordu. Genelkurmay Başkanı'nın karargâhta olduğunu sanıyorduk. Ta ki Başbakan, Cumhurbaşkanı ve 1. Ordu Komutanı'nın televizyondaki açıklamalarını duyana kadar. Bundan sonra olayın seyri değişti."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.