Sosyal Medya

Dünya

ABD'de dengeler değişiyor; Trump öne çıktı

ABC News ve Washington Post gazetesinin ortak anketinde seçime bir hafta kala Cumhuriyetçi aday Donald Trump atağa geçerek rakibi Clinton'ın 1 puan önüne geçti.



ABD seçimlerinde yarış kızışıyor. Haftalardır anketlerde açık ara önde giden Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ilk kez Donald Trump'ın gerisine düştü.

ABC News ve Washington Post gazetesinin ortak anketinde, seçime bir hafta kala Donald Trump yüzde 46 ile birinci sıraya yerleÅŸti. Demokrat Parti adayı Clinton ise yüzde 45 ile ikinci sırada bulunuyor. 

Donald Trump, geçtiğimiz ay Demokrat rakibinin yaklaşık 10 puan gerisindeydi.

Geçtiğimiz hafta da bazı uzmanlar Cumhuriyetçi aday Trump'ın seçimleri kazanma ihtimalinin hiç de düşük olmadığını belirtmişti. 'Model Adaylar' olduğunca seçim sonuçlarının öngörülemeyeceğini vurgulayan Stony Brook Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında profesör olan Helmut Norpoth, "Trump'ın kazanacağını düşünüyorum" ifadesine yer vermişti.

Öte yandan Hillary Clinton'ın, ABD Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kişisel e-mail hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yapmasıyla ilgili soruşturmayı yeniden açması seçmenlerin Clinton'a olan güveni azalttığı belirtiliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.