Sosyal Medya

Güncel

Irak sınırına yapılan askeri sevkiyatın sebebi Haşdi Şabi mi?

Irak sınırındaki Şırnak'ın Silopi ilçesine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk etti. Bölgenin IŞİD'in elindeki Telafer’e yakın olması sınır ötesi operasyon hazırlığı yorumlarına sebep oldu.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası” dedi. Büyük çoÄŸunluÄŸu Åžiilerden oluÅŸan HaÅŸdi Åžabi milis gücü geçen cumartesi Telafer’e operasyon baÅŸlattıklarını açıklamıştı. Hürriyet'ten UÄŸur Ergan'ın haberine göre, TSK’nın dün baÅŸlatığı sevkiyat bu nedenle baÅŸkentte, “Telafer’in DEAÅž’tan kurtarılmasında Åžii güç HaÅŸdi Åžabi ön plana çıkar ve kent merkezine girerse, Türkiye buna karşı sınır ötesi harekata hazırlanıyor” yorumlarına neden oldu. 

TSK Orta Anadolu’dan, Irak sınırındaki Şırnak’ın Silopi ilçesine çok sayıda tank ve zırhlı araç sevkiyatına baÅŸladı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na baÄŸlı Ankara’dan tanklar ve tank kurtarıcılar ile Çankırı’dan da tekerlekli araçlar ve iÅŸ makineleri dün Şırnak’ın Silopi ilçesine doÄŸru yola çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.