Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed kendine süre biçti!

ABD'li ve Batılı gazetecilere konuşan Rejimin lideri Beşer Esed, 2021 yılına kadar görevde kalmak istediğini açıkladı.



New York Times'ta yer alan habere göre, ABD'li ve Batılı gazetecileri ağırlayan Esed, Suriye'deki sosyal dokunun çatışma döneminin baÅŸlangıcından daha iyi durumda olduÄŸunu Ã¶ne sürdü. 

‘Kötü baÅŸkan, iyileri öldürmeye çalışan kötü adam' olarak gazete baÅŸlıklarına çıkarıldığını iddia eden Esed, “Bu hikayeyi biliyorsunuz. Asıl sebebi hükümeti devirmek. Bu hükümet ABD'nin kriterlerine uymuyor” dedi.

‘HALKIM BENÄ° DESTEKLEMESE NASIL BAÅžKAN OLURDUM?'

Binlerce Suriyelinin ölümünü muhaliflere baÄŸlayan Esed ÅŸunları söyledi: “Hadi bu iddiaların doÄŸru olduÄŸunu kabul edelim; devlet baÅŸkanı kendi insanlarını öldürdü ve ABD Suriyelilere yardım ediyor. 5.5 yılın ardından beni kim destekledi? Halkım beni desteklemese nasıl baÅŸkan olurdum? Bu gerçekçi bir hikaye deÄŸil.”

‘BAAS'I ELEÅžTÄ°RENLER DE BENÄ° DESTEKLÄ°YOR' Ä°DDÄ°ASI 

Kendisine destek verenlerin bir kısmının Baas Partisi'nin politikalarını eleÅŸtirdiÄŸini ancak aşırılıkçıların yönetime geçtiÄŸi alternatif senaryodan korktuÄŸunu ifade eden Esed,“Devletin önemini öğrendiler. Onları bize getiren bu oldu, politik olarak görüşlerini deÄŸiÅŸtirmeleri deÄŸi” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.