Sosyal Medya

Dünya

ABD neden ''Türkiye'yi terk edin'' talimatı verdi?

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konsolosluk personelinin ailelerine terk edin talimatının ardındaki gerekçe belli oldu.



CNN Ä°nternational'a konuÅŸan üst düzey DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilisi, Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu personel ailelerine ülkeyi terk et talimatının “Ãœlkedeki Amerikalılara yönelik inandırıcı, IŞİD'e baÄŸlantılı bir tehdide dayandığını” ifade etti. Söz konusu yetkililer, “Türkler güvenlik çabalarını hızlandırsa da ABD'nin hala kaygılı olduÄŸunu ve Amerikalıların tehditlere açık konumunu azaltmak istediklerini” söylediler.

“IŞİD'Ä°N YOL ARKADAÅžLARI”

Bu arada bir yetkili, “Ailelerin ülkeyi terk etmeleri gibi ender alınan bir önlem alınması için “inandırıcı ve yeterince genel” bir tehdit olduÄŸunu belirtirken diÄŸer yetkili ise tehdidin “IŞİD veya aynı radikal uçtaki yol arkadaÅŸlarından geldiÄŸi” bilgisini verdi.

“TÃœRKÄ°YE SON BÄ°R YILDA DAHA OYNAK HALE GELDÄ°”

CNN “Türkiye, son bir yılda yurt içinde terör saldırıları ve Suriye'deki iç savaÅŸa dahil olması nedeniyle gittikçe daha oynak hale geldi” yorumu yaptığı haberinde Haziran ayında Ä°stanbul Atatürk Havaalanında ve AÄŸustos ayında Gaziantep'te gerçekleÅŸtirilen kanlı saldırılarını anımsattı.

Haberde ayrıca “Türkiye'deki ABD diplomatik temsilcilikleri geçmiÅŸte saldırılara uÄŸradı. Temmuz 2009'da silahlı bir kiÅŸi, ABD Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na ateÅŸ açtı ve Åžubat 2013'de bir canlı bomba, Ankara'daki ABD BüyükelçiliÄŸine saldırdı” hatırlatması yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.