Sosyal Medya

Dünya

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri istifa etti

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Medeni görevinden istifa etti



Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı baÅŸkanı Ä°yad Medeni görevinden istifa  etti.

Medeni'nin istifasını, Mısır'ın hala Arap dünyasındaki etkinliğinin bir göstergesi olarak yorumlayanların yanında, Mekke yakınlarına atılan füzeden sonra cumartesi günü yapılan toplantı sonrası istifa kararının alınması akıllarda soru işareti bıraktı.

Suudi Arabistan, Medeni'nin yerine eski Sosyal İşler Bakanı Yusuf Ahmed el-Useymin'i aday gösterdi.

Medeni'nin istifasının sağlık sorunları yüzünden olduğu açıklandı.

MEKKE YAKININA ATILAN FÃœZE

Yemen'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, Mekke-i Mükerreme yakınlarına gerçekleştirdiği saldırının ortaya çıkardığı tehlikeleri görüşmek üzere cumartesi günü dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı düzenlenmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, geçen perşembe günü Husilerin, Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze attığını ve söz konusu saldırının kente 65 kilometre mesafede engellendiğini duyurmuş, Husiler ise bu açıklamayı yalanlamıştı.

SİSİ İLE DALGA GEÇMİŞTİ

Tunus'ta düzenlenen 1. ISESCO Eğitim Bakanları Konferansı'nın açılışında Medeni, Sibsi'ye "Sayın El-Baci Kaid es-Sisi" diye hitap ettikten sonra "Affedersiniz... Sibsi. Bu, büyük bir hata. Sayın Başkan, sizin buzdolabınızda eminim daha fazla su vardır." ifadelerini kullanarak gülümsemişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin, Salı günü Şarm eş-Şeyh'te düzenlenen 1. Ulusal Gençlik Konferansı çerçevesinde düzenlenen "Döviz Kuru Krizi" başlıklı buluşmada gençlere, "Ben de sizden biriyim. Allah şahit, 10 yıl boyunca buzdolabımda sadece su vardı ancak kimseye durumumdan şikayet etmedim." demesi üzerine ülkede "buzdolabı ve su" yazılı etiketler (hashtag) gündem olmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.