Sosyal Medya

Güncel

"İran bölgeye düşmanca yaklaşım sergiliyor"

Suudi Arabistan Krallığı, İran'ın bölgeye yönelik düşmanca yaklaşım sergilemeye devam ettiğini ve Arap ülkelerin içişlerine müdahale etmeyi sürdürmesi gerilime ve istikrarsızlığa neden olduğunu vurguladı.



Suudi Arabistan Krallığı'ndan yapılan açılamada şunlar vurgulandı: Yemen'de olan biten kaos ve istikrarsızlık Yemen'in güvenliğini ve istikrarını sarsan, kabul edilmesi mümkün olmayan mezhepçiliği alevlendiren ve 2216 (2015) sayılı güvenlik konseyi kararına istinaden Yemen krizinin çözüme kavuşturulmasını amaçlayan uluslararası çabaların başarısız olması için ortaya konan İran müdahalesinin açık ve net uzantısından başka birşey değildir. Ne yazık ki İran Rejimi hala silah, füze (deprem) ve askeri uzmanlar aracılığıyla darbecileri desteklemekte, bu durum bölgedeki istikrarsızlığın ve gerilimin artmasının yanısıra darbecileri destekleyen, teşvik eden ve içişlerine karışan İran Rejimi'nin, Yemen halkının maruz kaldığı trajik durumun yaşanmasına neden olmaktadır. Darbeciler tarafından Suudi Arabistan sınırlarına yönelik yapılan saldırılar, şehirlerini hedef alan füzeler ve uluslararası ulaşımı tehdit eden kışkırtmalara kadar uzanan tutum İran Rejimi tarafından desteklenip teşvik edilmezse meydana gelmesi sözkonusu değildir.

Suudi Arabistan Krallığı, egemenliğini ve güvenliğini koruma hakkına sahip olduğunu vurgularken, İran Rejimi'nin bölgede istikrarsızlık, bölge ülkelerine saldırmak ve içişlerine karışmak suretiyle neden olduğu olaylara karşı uluslararası toplumu üzerine düşeni yaparak sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.