Sosyal Medya

Dünya

ABD'nin amacı ne?

İngiltere ve Almanya'nın ardından ABD'de belki aralıklarla Türkiye'de olumsuz bir ortam varmışcasına açıklamalar ve talimatlarda bulunarak dünya kamuoyuna manipülatif bir görünüş sergiliyor. Bu kez ABD İstanbul Başkonsolosluğundan yapılan 'İstanbul'u terk edin' uyarısı büyük tepki topladı.



ABD Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde İstanbul'da bulunan ABD Başkonsolosluğu'nun 'terör saldırısı' iddiası ile çalışanları ve ailelerini İstanbul'u terk etme talimatı vererek halkı manipüle ediyor.

Aşırılık yanlısı grupların, ABD Başkonsolosluğu çalışanlarının sıklıkla gittikleri yerler ya da yaşadıkları evlerin çevresinde saldırı yapabilecekleri öne sürülen açıklama ile Türkiye'deki huzur ve güvenlik hedef alınırken, bu uyarıların sıklıkla yapılmasının bir planın parçası olduğu ihtimalini akıllara getiriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, sosyal medyadaki paylaşımı ile başkonsolosluğun talimatına dikkat çekti.

 

State Department orders departure of family members at Istanbul consulate. Read our updated travel warning. https://travel.state.gov/content/passports/en/alertswarnings/turkey-travel-warning.html 





ABD'nin yanı sıra, geçtiğimiz aylarda Almanya ve İngiltere'den de benzer uyarıların yapılması dikkat çekiyor.

Başkonsolosluk tarafından verilen talimat büyük tepki toplarken, Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili devreye girdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı John Kerry'i arayarak bilgi edindi.

İstanbul'da görev yapan ABD Başkonsolosu Jennifer Davis'in dört gün önce Facebook'tan yayınladığı ve "Ben İstanbul'da ABD Başkonsolosuyum. Bu güzel ve tarihi şehirde görev yapmak benim için bir zevk. Burada İstanbul'da olmaktan çok onurluyum" dediği video ise ABD'nin gerçek amacını gözler önüne seriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.