Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın evinin krokilerini bu hainler verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin krokilerini DHKP-C'ye veren FETÖ'cülerin, bir dönem İstihbarat Şube'de görev yapan Mehmet Y. ile Halil K. olduğu anlaşıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin krokilerini DHKP-C'ye veren FETÖ'cülerin, bir dönem İstihbarat Şube'de görev yapan Mehmet Y. ile Halil K. olduğu anlaşıldı.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından geçtiÄŸimiz güve terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 6 kiÅŸinin gözaltına alındığı operasyonun detayları ortaya çıkıyor. AkÅŸam'ın haberine göre, operasyon kapsamında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın evinin krokilerini, DHKP-C’li Asuman Akça’nın evinde ele geçirilen flash belleÄŸe yükleyerek hayali bir suikast planının nasıl kurgulandığı DHKP-C'nin eski üst düzey yöneticilerinden M.A.’nın ifadesinde ortaya çıktı.M.A., “Örgütten kurtulmaya çalıştığım yıllarda emniyetten benimle irtibata geçerek ‘örgütün rahat bırakmayacağını devletin bana ihtiyacı olduÄŸunu söylediler. Emniyete yardımcı olmak için Ä°stanbul’a geldim.

BANA EV VERDÄ°LER

Beni eski istihbarat müdürleri Mehmet Y. karşıladı. AtaÅŸehir’de bana ev tutarak araba verdiler. Bende örgütle yeniden irtibat kurarak verecekleri görevleri yapacağımı söyledim. Åžadi Özpolat ve Hüseyin Fevzi Tekin ile iliÅŸkilere baÅŸladık. Örgüt bana yazışma yapmamız için ÅŸifreleme anahtarı gönderdi. Bunu emniyete verdim. Böylece bana gelen mailleri görebiliyorlardı” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ADAMLARIMIZ GEREKENÄ° YAPACAK

2002-2010 yılları arasında ise Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü’nde Ahmet Duvarcı kod ismiyle yardımcı istihbarat elemanı olarak görev aldığını söyleyen M.A., "2007 yılının sonlarında Ä°stihbarat Åžube görevlileri Mehmet Y. ve Halil K. bana bir flash bellek vererek bunu örgüte vermemi istediler.

İçerisinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Ãœsküdar’daki evinin krokisiydi vardı. Onların isteÄŸi üzerine flash belleÄŸi Ä°kitelli'de müzikholde bir kiÅŸiye bıraktım. Müdürlere “Örgütün bir ÅŸeyden haberi yok bu ne iÅŸ dedim” Onlarda “Senin gibi birkaç adamımız daha var içeride onlar gereÄŸini yapacak” dediler" ifadelerini kullandı.

VELİ KÜÇÜK'Ü ÖLDÜRÜN TALİMATI

"Asuman Akça yakalandığında üzerinde bana verilen flash bellekteki gibi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın evinin krokileri çıktı" diyen M.A., "Asuman bu krokilerin nereden temin ettiÄŸini örgüte açıklayamadı. Bu nedenle öldürüldü. Krokilerin Asuman’ın evinden bulunmasını istihbarat müdürleri organize etti. Asuman yakalandıktan sonra Taylan Tanay Asuman’a gönderildi. Krokileri nerden aldığının Tanay’ın Asuman’dan öğrenmesini istediler. Karakuzulu Veli Küçük’le ilgili bana, Kadıköy’de bir avukatlık bürosuna gittiÄŸini ve öldürülmesi gerektiÄŸini söyledi. Bu istihbaratı DHKPC Türkiye sorumlusu Caferi Sadık EroÄŸlu’na vermemi söyledi" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.