Sosyal Medya

Güncel

Ankara YHT garı açıldı

Ankara’nın dev projesi Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı bugün Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın açılış konuşmalarıyla hizmete girdi.



Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İşte eser işte Ankara'nın tren garı. Sayın Cumhurbaşkanım Ankara sadece Türkiye'nin değil, Yüksek Hızlı Tren ağlarının da başkenti olmaya başladı. Ankara'dan, Konya'ya, Eskişehir'e... Gelecekte Uşak'a, Manisa'ya, İzmir'e, Yozgat'a, Sivas'a, Erzincan'a, Konya, Karaman, Mersin, Antep'e velhasıl Türkiye'nin nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 14 vilayetimize yüksek hızlı tren ağlarını dantel gibi örüyoruz. Bu millete hizmet etmek ibadettir. Bugün dünyanın en büyük projelerini yapan ülkelerden biri Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanım sizin bir prensibiniz var. Küresel krizi aşmanın yolu büyük projeleri hayata geçirmektir. Türkiye 50 yıldır gündemden düşmeyen büyük projeleri birer birer hayata geçiriyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım açılış törenindeki konuşmasında şunları kaydetti:

Yola çıktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımız bize dediki laf üzerine laf deği taş üzerine taş koyarak millete hizmet edeceğiz dedi. Hamdolsun öyle de yaptık. Ankara, İstanbul, Konya... Osmanlının bu üç başkentini birbiriyle hızlı tren hatlarıyla birleştirmiş olduk. İlk hızlı tren garını açtığımızda 28 milyon vatandaşımzı seyahat etti. Şimdi de bu modern Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yap işlet devlet modeliyle bu hale geldi. Buradan her gün 150 bin kişi geçecek. Ankara'nın yaşam merkezi haline gelecek. Sayın Cumhurbaşkanım değerli Ankaralılar bu eserin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN KONUÅžUYOR

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Yüksek Hızlı Tren gar binasının milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Dik dur eğilme bu millet seninle sloganlarıyla konuşması kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanındaki vatandaşlara, "Bize asla eğilmek yakışmaz. Biz kula kul olmadık. Biz sadece ve sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Az önce sayın başbakan bir şeyi unuttu. Her yeri dolaştı da bizim Rize'ye uğramadı. İnşallah bir ara oraya da uğrar.

Biliyorsunuz bu yıl içinde birçok açılış yaptık. Bu açılışları şimdide Avrasya Tüneli ile muhteşem bir geçişi gerçekleştireceğiz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye'de de olacak. Niye kıskanıyorlar? Çalışın sizin de olsun!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.