Sosyal Medya

Güncel

Halep'de muhalifler batı yolunu ele geçirdi

Katliamlara karşı taarruza geçen muhalifler, Halep'in batısındaki şehre giriş yolunda kontrolü sağladı. Rusya ve Esed rejiminin kuşatması için başlatılan operasyonlarda ilk kez Grad ve Fil füzeleri kullanılıyor.



Halep ve Ä°dlip'teki katliamların ardından Suriye ve Rusya'nın kuÅŸatmasını yarmak için Büyük Halep Operasyonu baÅŸlatan muhalifler kentin batı yakasında ilerleme kaydetti. Halep'e giriÅŸ yolu kontrol altına alındı. 

Halep’teki muhalif gruplardan Fastaqim’in temsilcisi Zekeriya Malahifji, “Bugün  savaşın baÅŸlangıç günü. Muhalif örgütlerin tümü bu savaÅŸa katılacak” demiÅŸti. Fetih Ordusu’nun en güçlü gruplarından Ahrar’uÅŸ Åžam ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bab Neyrab Askeri Havaalanı’nın, Dahiyyetul Esed ve 1070 konut bölgesinde Esad güçlerinin karargah olarak kulandığı yerlerin vurulduÄŸunu bildirdi. Bir açıklama da Suriye’nin kuzeyindeki muhalif grupların koordinatörlüğünü yapan Abdumun’im Ezzin’den geldi: Bu, katılan savaşçıların sayısı ve donanımı açısından Halep’e yönelik en büyük operasyondur. Hedef, Halep’in kuÅŸatmasını kırıp Ä°ran ve Rusya’ya meydan okumaktır. Bütün muhalif savaşçıların morali yüksektir. Halep kuÅŸatmasını kırana kadar devam etmekte kararlılar.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.