Sosyal Medya

Güncel

'Nusra ile arasına mesafe koymayan tüm muhalifleri hedef alacağız'

Açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan geldi. Net bir şekilde karar aldıklarını belirten Lavrov, ABD'nin bu kararı destekleyeceğini düşünüyor.



Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim ve Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif ile Moskova'da görüştü.

Lavrov, iç savaş ülkesinde siyasal çözüm dışında başka bir alternatifin olmadığını söyleyerek, Rus hava güçlerinin 10 gündür Halep'te operasyon düzenlemediğini söyledi. Bu açıklamalarının ardından Nusret Cephesi (Nusra) ile ilgili açıklamalarda bulunan Lavrov şunları söyledi:

"Teröristlerin iÅŸini bitirmek gerekiyor. Nasıl ki Batılı partnerlerimizin terörle mücadelesi sadece lafta kalıyorsa, biz de uygulamada bu iÅŸi sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Halep'te ılımlı muhaliflerin El Nusra'dan ayrılmayı planladığını gösteren bir belirti yok, bu nedenle onların da terörist gruplar ile aynı ÅŸekilde hedef sayılmasının zamanı geldi. Nitekim ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry de Halep'te terörist gruplardan ayrılmayan ılımlı muhaliflerin, aynı IŞİD ve El Nusra gibi meÅŸru hedefler olacağını söylemiÅŸti."

20161028_2_19812914_15459332_Web

SALDIRILAR DEVAM EDÄ°YOR


Lavrov, Rus güçlerinin Halep'i 10 gündür bombalamadığını söylese de Halep uzun süredir saldırı altında.

20161028_2_19812914_15459335_Web

PUTÄ°N ABD'YÄ° DAHA ÖNCE DE ELEÅžTÄ°RMÄ°ÅžTÄ°


Valday düşünce kuruluşunun Soçi'de düzenlenen toplantısında konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de çatışmasızlık anlaşmasının uygulandığı sürede Obama'nın "ılımlı muhalifleri" , "terörist gruplar"dan ayırma sözü verdiğini belirtti.

Putin şöyle konuştu:

"Ancak bu yerine getirilmedi. Daha sonra kendileri bu anlaşmayı sona erdirdi. Suriye'de yaşanan her şey için Rusya'yı suçlamak ahlâki değil. Rusya, ABD'nin bu suçlamalarına karşı temkinli davranıyor ve cevap vermiyor ancak her şeyin bir sınırı var."

20161028_2_19812914_15459339_Web

ERDOÄžAN'DAN "RÄ°CA ETMÄ°ÅžTÄ°"

19 Ekim'de Külliye'deki konuÅŸmasında bir akÅŸam önce (18 Ekim akÅŸamı) Putin iel ne konuÅŸtuÄŸunu anlatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Putin'in halep içerisindeki Nusret Cephesi (Nusra) mensuplarının çıkarılmasına yönelik bir ricası olduÄŸunu söylemiÅŸ, "Biz de arkadaÅŸlarımızıa talimat verdik. El Nusra'nın Halep'ten çıkarılmasına yönelik çalışmalar baÅŸlatıldı" demiÅŸti. Putin'in Halep'ten çıkarılmasını istediÄŸi Nusret Cephesi ise geçtiÄŸimiz aylarda örgütsel varlığını sonlandırıp El Kaide ile irtibatını kesmiÅŸ ve Åžam'ın Fethi Cephesi adını almıştı. 

MUHALÄ°FLER HALEP OPERASYONU BAÅžLATTI

Lavrov'un Nusret Cephesi açıklamalarının hemen ardından Suriyeli Muhalifleirn Esed'in Halep çevresinde devam ettirdiÄŸi kuÅŸatmaya karşı operasyon adımı geldi. 

Esed mevzilerini vuran Muhaliflerle ilgili tüm gelişmeler için:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.