Sosyal Medya

Güncel

"Yakında iç savaş çıkacak, silahlanın" diyen öğretim üyesinden şok sözler!

Derslerde "silahlanın" çağrısının yanı sıra FETÖ propagandası da yaptığı ortaya çıkan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'un şok sözleri ortaya çıktı.



Antalya'da FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanıp meslekten ihraç edilen Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, Fethullah Gülen'e zerre kadar sempatisi olmadığını iddia etti.

Hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un yangılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasında, 7 aydır tutuklu bulunan Yrd. Doç. Dr. Kanbur ile avukatları Ali Çelik ile Cengizhan Gököz hazır bulundu.

Çok sayıda huhuk fakültesi öğrencisinin de izlediği duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edildi.

KANBUR'DAN FETO'YA: İNSAN VE DOĞA ÜSTÜ VARLIK

Davanın üçüncü duruÅŸmasında tanıklık yapan Merve Nur Aydemir adlı Hukuk Fakültesi öğrencisi, Yrd. Doç. Dr. Kanbur'un 1 Kasım seçimleri öncesi derslerde siyasi söylemlerde bulunduÄŸunu söyledi. Aydemir, "Geçen yıl sanık Ceza Hukuku derslerimize giriyordu. CumhurbaÅŸkanı, hakimler ve savcılar aleyhine sözler söylüyordu" dedi.

Aydemir, "1 Kasım seçimlerinden sonra sanığın söylemleri bir süre devam etmedi. Ankara patlamasından sonra sanık yine söylemlerde bulunmaya baÅŸladı. Devletle PKK'nın iÅŸbirliÄŸi yaptığını söylüyordu. 'Oslo'da ne görüşüldüğünü biliyorum' diyordu. 'Kimlerle kucak kucaÄŸa oturduÄŸumuzu biliyorum' diyordu" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Aydemir, Kanbur'un derste, "Ä°nsan üstü varlıklara, doÄŸa üstü varlıklara hakaret etmeye utanmıyor" diyerek FETO'yu iÅŸaret ettiÄŸini ve FETO'yu 'insan üstü varlık' olarak gördüğünü söyledi.

KANBUR, İDDİALARI SULANDIRMAYA ÇALIŞTI

VerdiÄŸi derslerden öğrencilerin geçmekte zorlandığını ileri süren Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, "Belki de onların ahı var" diyerek, FETÖ üyesi olduÄŸu iddialarını da sulandırmaya çalıştı.

DURUÅžMA ERTELENDÄ°

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

TUTUKLANMIÅžTI

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, derslerde "Yakında iç savaÅŸ çıkacak, silahlanın" ÅŸeklinde sözler sarfederek halkı isyana teÅŸvik ettiÄŸinin ileri sürülmesi, boÅŸandığı eÅŸinin de FETÖ'cü olduÄŸunu iddia etmesi üzerine geçen 15 Nisan'da 'terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Yrd. Doç. Dr. Kanbur, sonrasında ise YÖK tarafından meslekten ihraç edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.