Sosyal Medya

Kürsü

Hayırdır paşalar, ne anlatıyorsunuz?

Murat KelkitlioÄŸlu



15 Temmuz ihanet giriÅŸimiyle ilgili TBMM’de kurulan Darbe Komisyonu’nda yaÅŸananları, anlatılanları ÅŸaÅŸkınlıkla takip ediyorum. Özellikle dönemin genelkurmay baÅŸkanları beni hayrete düşürüyor. Onlar, ellerine sazı alıp istedikleri gibi çalarken, komisyon üyelerinin seyretmesini de anlayamıyorum. Yine geçmiÅŸ dönemlerde Meclis’te kurulan ‘Yolsuzlukları araÅŸtırma’ ve ‘Faili meçhulleri araÅŸtırma’ komisyonlarını hatırladım. Yolsuzlukları AraÅŸtırma Komisyonu beni de dinlemiÅŸti. Aylarca süren çalışmaların sonucunda ‘elde sıfır’ tablosuyla karşı karşıya kalmıştık. Bugün de, sanki o günleri yaşıyorum.

Åžu ana kadar Komisyon, 2 eski genelkurmay baÅŸkanını dinledi. Ä°lker BaÅŸbuÄŸ ve YaÅŸar Büyükanıt gelmedi. FETÖ’nün maÄŸdurları arasında ilk sıralarda yer alan BaÅŸbuÄŸ’u bir kenara koyacak olursak, gerek Hilmi Özkök’ün, gerekse Işık KoÅŸaner’in açıklamaları kimseyi tatmin etmedi.

Özkök, ‘Biz tehlikenin farkındaydık, hatta MGK toplantısında hükümeti uyardık’ diyerek, 15 Temmuz sorumluluÄŸundan sıyrılmaya çalıştı.

‘Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını fark ettim, bu suça ortak olmamak için istifa ettim’ diyen
KoÅŸaner’e ne demeli?

KoÅŸaner’in tüylerimi ürperten diÄŸer açıklamasına geçmeden önce bir deÄŸerlendirme yapalım…

15 Temmuz'dan sonra bu ülkede 100’den fazla general tutuklandı. Askerlik mesleÄŸini seçmiÅŸ bir kiÅŸinin general olması için kaç yıl gerekiyor sayın paÅŸalar? Bu kadar süre zarfında bunların FETÖ ile baÄŸlantılı olduÄŸunu nasıl anlamadınız? Genelkurmay’ın istihbarat birimi yok mu?Gerekli tespitleri yapıp, neden gerekli önlemleri almadınız?

Durun ben cevaplayayım!

Yıllarca dokunulmazdınız, kendinizi hep bu toplumun üstünde ‘elit tabaka’ olarak gördünüz.Kışlalarınızda kapalı kutu ÅŸeklinde, silahlı güç elinizde ‘bize bir ÅŸey olmaz’ mantığıyla yaÅŸadınız! Kendinizi bu ülkeden neredeyse tecrit ettiniz!

O KALKIÅžMA PLANLIYDI

Ancak o günler geride kaldı. 15 Temmuz'dan sonra birçok kurumdan daha çok tartışılır hale geldiniz. Bu saatten sonra size düşen sorumluluk, 15 Temmuz sonrası topyekûn başlayan temizliğe katkı vermenizdir, yaptığınız açıklamalarla kendinizi aklama çabası değil...

Son söz olarak; KoÅŸaner’in Komisyon’da sarf ettiÄŸi bir cümlesine dikkatinizi çekmek istiyorum.

15 Temmuz'u yorumluyan KoÅŸaner, bakın ne diyor; “Darbe giriÅŸiminin askeri planla alakası yok. Çok hatalı, zayıf, düşünülmemiÅŸ.”

Kaynak: Aksam

Birincisi, askeri planla yapılan darbe girişimi nasıl oluyor, anlatın da öğrenelim! İkincisi, 15 Temmuz iddia ettiğiniz gibi hatalı, zayıf ve düşünülmemiş değildi. Doğru, güçlü ve oturulup tasarlanmış, planlanmış; yani çok iyi düşünülmüş bir ihanet girişimiydi. Yüzlerce insan şehit oldu, binlerce insan gazi.

Bir ihanet girişimi daha ne kadar güçlü olur Koşaner Paşa?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.