Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım'dan 'ekonomik' müjde

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen 9. Türkiye Yatırım Konseyi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.



“Ekonomi dinamik bir sektör. GeliÅŸen dinamik ÅŸartlara göre tedbirlerini almazsanız bunun ÅŸartları ülkeye olumsuz yansıyabilir” diyen BaÅŸbakan Yıldırım, “Bunun farkındayız. Bu nedenledir ki Türkiye 2003'ten beri 2009'daki büyük kriz dışında 27 çeyrek hep büyüyerek geldi. Milli gelirini 3'e katladı. Özellikle katma deÄŸer katkısız yüksek olan sektörlerde yatırım önceliÄŸi ekonomik politikalar kapsamında desteklenecek. Bunlar biliÅŸim, kimya, lojistik gibi 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teÅŸvik uygulamaları da yürürlüğe girecek.

Bölgesel olarak öncelikli yerlerimiz var. TeÅŸvikte, konfeksiyon usulünden ısmarlama usulüne geçiÅŸ yapıyoruz. Bunun için ekonomi yönetimimizin yaptığı çalışmaları yatırımcılarla paylaÅŸtık. Türkiye'yi artık gelecek yıllar için bir bölgesel yönetim merkezi olarak kabul ediyorlar. Sadece Türkiye'yi deÄŸil, Türkiye merkez olmak üzere Afrika, OrtadoÄŸu, Orta Asya, DoÄŸu Avrupa gibi bölgelerin de yönetimini Türkiye üzerinde yapma gibi beklentileri var. Bu beklentilerin bir kısmı halloldu. Bir kısmını da önümüzdeki süreçte tamamlamış olacağız” diye konuÅŸtu.

YATIRIMCILARIN TÃœRKÄ°YE PLANLARI

Yabancı yatırımcılara yatırım için ne tür desteklerden söz ettiÄŸi sorusu üzerine BaÅŸbakan Yıldırım, “Firmaların önemli yatırımları var. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeni hedefleri var. Onlarla ilgili bilgiler verdiler. Yatırımcıların duymak istediÄŸi üç önemli konu var. Birincisi istikrar ve güven. Ä°stikrar ve güvenin Türkiye'de çok süredir devam ettiÄŸi, hatta darbe giriÅŸiminin ardından da istikrar ve güvende bozulma olmadığı gibi demokrasimiz güçlenerek çıkmıştır. Küresel yatırımcılar için bundan sonra öngörülebilirlik, geleceÄŸe yönelik hesaplarını kitaplarını daha iyi yapabilecekler.

YATIRIMCILAR İÇİN YAPILAN DÜZENLEMELER

Türkiye'de yatırım ortamının iyileÅŸtirilmesine yönelik Haziran ayından bu yana 100 maddeyi geçen yaptığımız düzenlemeler var. Vergi barışı, ÅŸirket kurulmalarının maliyelerinin düşürülmesi, iflasların önlenmesi, küresel yatırımcıların oturumlarının kolaylaÅŸtırılması, yatırımcıların karşılaÅŸtıkları özel sıkıntıları enine boyuna konuÅŸtuk” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.