Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve Irak anlaştı

Türkiye ile Irak'ın vizeleri kaldırdığı öğrenildi. Irak ve Türk diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlarına vize 28 Ekim’de kalkıyor.



Türkiye ile Irak'ın karşılıklı olarak vizeleri kaldırdığı öğrenildi.  Karar yarından itibaren geçerli olacak. 

Türkiye'nin BaÄŸdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'nın yaptığı açıklamada "Irak ve Türk diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlarına vize 28 Ekim’de kalkıyor." ifadelerini kullandı.

28 EKÄ°M'DE BAÅžLIYOR

Bazı gazetecilerin sorularına yanıt olarak Türkiye’nin BaÄŸdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, 2014 yılından beri üzerinde çalışılan Türkiye ile Irak arasında resmi pasaportlara vizeyi kaldıran anlaÅŸmanın nihayet 28 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girdiÄŸini, sözkonusu anlaÅŸma uyarınca diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türk ve Irak vatandaÅŸlarının Irak ve Türkiye’ye seyahat için artık vizeye gereksinim duymayacaklarını doÄŸruladı.

GÖÇ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI

Büyükelçi Kaymakcı, deÄŸiÅŸikliÄŸin sadece diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlar için geçerli olduÄŸunu, umuma mahsus Irak pasaportlarına ise etiket vize, e-vize ve C1 (tedavi, turizm ve ticaret) vize uygulamasının devam ettiÄŸini, Türkiye’nin vize koÅŸullarını yerine getiren ve önerildiÄŸi ÅŸekilde baÅŸvuran Iraklılara aynı gün vize verebildiÄŸini vurguladı.

16-10/27/1-1477585405.jpg

Büyükelçi Kaymakcı, 2016 yılı başında baÅŸlatılan yeni vize uygulamaları ve kolaylıklarıyla, koÅŸulları yerine getiren Iraklıların kolay ve hızlı bir ÅŸekilde vize alabilirken, Irak’tan Türkiye’ye ve diÄŸer Avrupa ülkelerine yasadışı göçün ise önemli ölçüde azaltıldığını da kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.