Sosyal Medya

Güncel

Alman gazetesi: Erdoğan barışçıl değil!

Alman Berliner Zeitung gazetesinde yer alan bir yazıda 'Tanıyanlar, barışçıl bir kişi olmayan Erdoğan'ın barış tekliflerine açık olmayacağını bilir' ifadesi yer aldı.



Almanya'da yayınlanan Berliner Zeitung gazetesi, Alman DışiÅŸleri Bakanlığı'nın, Ä°stanbul'daki baÅŸkonsolosluklarında yapılması planlanan Dresden Senfoni Orkestrası'nın 'Ermeni Soykırımı'nın 100. yılı için hazırladığı ‘Aghet' (Ağıt) konserini iptal etmesini sayfalarına taşıdı. 

Sputnik'in aktardığı habere göre; Gazetede bugün yayınlanan yorum yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Senfoni Orkestrası (Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip) ErdoÄŸan'ı çok fazla provoke etmek istemediÄŸi için biraz hafifletilmiÅŸ bir program planlamıştı. ‘Aghet' Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda oda orkestrası boyutunda sunulacaktı. ÖrneÄŸin ‘Soykırım, duyuyor musunuz soykırım' baÅŸlığını taşıyan ve aslında programın bir parçası olan melodramın sunulması öngörülmemiÅŸti. 

'YÄ°NE DE TÃœRKÄ°YE'YE BARIÅž MESAJI YOLLAMAYA ENGEL DEĞİL' 

Bu bir barış giriÅŸimiydi ve orkestra elemanları Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na danışmadan ErdoÄŸan'ı konsere davet etmiÅŸlerdi. Ama onu tanıyanlar, barışçıl bir kiÅŸi olmayan ErdoÄŸan'ın barış tekliflerine açık olmayacağını bilir. Yine de bu durum Alman hükümetinin (Türkiye'ye) bir ‘barış mesajı' yollamasının önünde engel deÄŸil." 

DW'nin aktardığına göre konseye Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da davet edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.