Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan yine sokak çağrısı

Diyarbakır'a inceleme yapmaya giden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partilileri sokağa çağırdı



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi’ne gitti. DemirtaÅŸ belediyedeki incelemelerinin ardından açıklama yaparak partililerin sokaÄŸa çıkmaları çaÄŸrısında bulundu.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Diyarbakır’da belediyenin tek bir kuruÅŸunun daÄŸa, bayıra PKK’ya gittiÄŸini ispatlayın, deÄŸil Kışanak ve Anlı bizde istifa edeceÄŸiz.

81 İLE EYLEM ÇAĞRISI

Demirtaş, Kışanak ve Anlı gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Daha sonra açıklama yapan Demirtaş, "Herkes, altını çizerek söylüyorum; barışçıl ve demokratik eylem ve protesto hakkını 81 ilde kullanmalıdır" dedi.

‘PARTÄ°LÄ°LERÄ°MÄ°Z SOKAKTA OLMALIDIR’

"Bütün parti teÅŸkilatlarına çaÄŸrımızdır. OHAL yasalarını gerekçe gösterebilirler, OHAL’i devlete karşı ilan etmemiÅŸler miydi? Darbecilere karşı ilan etmemiÅŸ miydi? Burada darbeci yok, halk var halk… OHAL yasaları halka karşı kullanılamaz. Belediye baÅŸkanına, milletvekiline karşı kullanılamaz. Yasa dışı davranıyorlar, OHAL kanunlarında bu yoktur. O nedenle herkes her yer de altını çizerek söylüyorum; barışçıl ve demokratik eylem ve protesto hakkını 81 ilde kullanmalıdır. Her yerde partililerimiz sokakta olmalıdır. Bu konuda tereddüt etmeyelim. Ortada hukuksuzluk var. Buna asla boyun eÄŸemeyiz. Diyarbakır ValiliÄŸi’de burada bulunan parkı açsın halk burada eylemlerini yapsın. OHAL’i sivil yurttaÅŸa karşı uygulayamazsınız. Halkın meÅŸru hakkına saygı gösterin. 15 temmuz’da sokaÄŸa çıkmak nasıl mesÅŸru ise bugün bizim yaptığımız da o kadar MeÅŸrudur. Sokakta olacağız, geri adım atmayacağız." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.