Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat sinyali verdi

İçeride PKK ve FETÖ, sınır ötesinde de DAEŞ ve YPG terörüyle mücadele eden Türkiye'ye Batı'nın, örtülü silah ambargosu koyduğu ortaya çıktı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuştu.

"Åžimdi El Bab'a yürüyoruz. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yürüyeceÄŸiz" diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Obama ile bunları paylaÅŸtım" diye konuÅŸtu.

El Bab'ın terör örgütü DAEÅž'in önemli bir merkezi olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, "El Bab'ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceÄŸiz. Dün akÅŸam Sayın Obama'yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaÅŸtık. Åžunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka'da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAÅž'ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz.' Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı" dedi.

Öte yandan ErdoÄŸan, "Bunların hepsi aynı. Suriye ve Irak'ta, ÅŸu anda Kerkük'te, Musul'da, Telafer'de, Sincar'da bu mücadeleyi yine sürdüreceÄŸiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar'a müsaade edemeyiz, çünkü orada PKK var" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.