Sosyal Medya

Dünya

ABD Kışanak ve Anlı için "saygı" istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmaları süreci yakından izliyoruz" diyerek destek çıkanların gösterilerine izin verilerek saygı gösterilmesini istedi



Avrupa BirliÄŸi’nden (AB) sonra ABD’den de, Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi eÅŸ baÅŸkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına iliÅŸkin açıklama geldi.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, baÅŸkent Washington’da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmaları ile ilgili soruya verdiÄŸi yanıtta, ‘Diyarbakır’ın seçilmiÅŸ eÅŸ belediye baÅŸkanlarının, terörizmi destekledikleri suçlamasıyla gözaltına alındıkları süreci yakından izliyoruz’ dedi.

ABD’nin PKK’nın terör saldırılarını her zaman kınadığına deÄŸinen Kirby, ‘EÅŸ baÅŸkanların gözaltına alınmaları konusunda kaygı dile getiren ifadelerin barışçıl ve yasalara uygun yapılması, bunların da ifade özgürlüğü kapsamında deÄŸerlendirilerek kısıtlama getirilmeden, saygı gösterilerek yapılabilmesi için Türk yetkililere çaÄŸrıda bulunuyoruz’ diye konuÅŸtu.

Kirby, ‘AB silahlar geri çekilmeli, tek uygun çözüm siyasi çözüm açıklaması yaptı. Buna bütünüyle katılıyor musunuz’ sorusunu da ‘Genel olarak Avrupalı ortaklarımızın söyledikleri gibi düşünüyorum’ karşılığını verdi.

John Kirby, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, ‘En kısa sürede Menbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız’ sözleri ile ilgili olarak da, bu açıklamayı görmediÄŸini belirtti ve ÅŸunları söyledi:

"Daha önce de söylediÄŸim gibi, özellikle o bölgede koalisyon tarafından koordine edilmemiÅŸ askeri harekat, DAEÅž’i yok etme asıl hedefi için yardımcı olmaz. Biz tüm koalisyon üyelerinin çabalarını DAEÅž’e karşı yoÄŸunlaÅŸtırmalarını ve bunu da koordineli bir ÅŸekilde yapmalarını istiyoruz."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.