Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ve Obama arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede DEAŞ (IŞİD) ’la mücadele hususunda ileriki aşamaların ele alındığı belirtildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, telefonla görüştü. Görüşmede Erdoğan, bölgenin DEAŞ ve PKK dahil tüm terör örgütlerinden temizlenmesi gerektiğine işaret ederek, Musul'daki operasyonun hassasiyetle yürütülmesinin önemine dikkati çekti. Obama ise Türkiye'nin DEAŞ karşıtı koalisyona uygun seviyede ve biçimde katılımı konusunda Türkiye ile Irak arasında devam eden diyalog sürecini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Barack Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması:

CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Sayın Barack Obama arasında ÇarÅŸamba akÅŸamı gerçekleÅŸen telefon görüşmesinde DEAÅž’la mücadele hususunda önümüzdeki aÅŸamaların nasıl olacağı ele alınmıştır.

ABD BaÅŸkanı Obama, Türkiye-Suriye sınır bölgesini DEAÅž’tan temizleyen Özgür Suriye Ordusu’na saÄŸlanan destek baÅŸta olmak üzere Türkiye’nin bu mücadeleye yaptığı katkıları takdirle karşıladıklarını ifade etmiÅŸtir.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ABD BaÅŸkanı Obama, Suriye halkı, Türkiye, ABD ve diÄŸer ülkelere yönelik tehdidin azaltılması için halihazırdaki baÅŸarılı sürecin ve DEAÅž’a yönelik baskıların devam ettirilmesi gerektiÄŸini vurgulamışlardır.

ABD BaÅŸkanı Obama, Türkiye’nin DEAÅž karşıtı koalisyona uygun seviyede ve biçimde katılımı konusunda Türkiye ve Irak arasında devam eden diyalog sürecini memnuniyetle karşıladığını belirtmiÅŸtir.

Ä°ki lider, Irak’ın egemenliÄŸini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini teyit etmiÅŸlerdir.

Bölgenin DEAÅž ve PKK dahil tüm terör örgütlerinden temizlenmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Musul’daki operasyonun hassasiyetle yürütülmesinin önemine de dikkati çekmiÅŸtir.

Ä°ki lider, baÅŸta Suriye ve Irak olmak üzere bölgede DEAÅž’a karşı mücadele konusunda kararlılıklarını teyit etmiÅŸlerdir.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ABD BaÅŸkanı Obama, Kuzey Irak’ta PKK’nın barınmasına müsaade edilmemesi gerektiÄŸi hususunda da mutabık kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.