Sosyal Medya

Güncel

POL-NET çöktü, gümrüklerde işlemler durdu!

Emniyetin kullandığı POL-NET bilgisayar sisteminde meydana gelen bir teknik arıza nedeniyle tüm gümrüklerde giriş-çıkış işlemleri durduruldu. İHA'nın haberine göre ise arızanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemezken, siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü ihtimal değerlendiriliyor.



Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilgisayar sistemindeki teknik arıza nedeniyle tüm gümrüklerde giriÅŸ-çıkış iÅŸlemleri durdu. Kapıkule’den Türkiye’ye giriÅŸ yapmak için bekleyen Ã§ok sayıda araç, uzun kuyruklar oluÅŸturdu.

VERÄ° TABANI ARIZASI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET biliÅŸim sisteminde, saat 19.00 sıralarında arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tüm gümrük kapılarında pasaport kontrol iÅŸlemleri durdu. Kapıkule gümrük sahasında giriÅŸ yapmak isteyen çok sayıda araç sürücüsü, veri tabanında meydana gelen arızanın giderilmesini bekliyor. 

DHA'nın haberine göre Arıza nedeniyle Hamzabeyli, Ä°psala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da iÅŸlem yapılamıyor.

HAVAALANLARINDA KUYRUK OLUÅžTU

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında olduğu gibi Atatürk Havalimanı'nda da giriş ve çıkış işlemlerinde aksamalar meydana geldi.

POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında giriş ve çıkış işlemleri manuel olarak yapılırken, Atatürk Havalimanı'nda ise yolcular pasaport kontrol noktalarında beklemek zorunda kaldı. Saat 18.20-21.00 saatleri arasında süren arıza sebebiyle yolcuların çıkış işlemleri manuel olarak yapıldı.

Ä°HA'nın haberine göre ise arızanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemezken, siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü ihtimal deÄŸerlendiriliyor.

AA ise sistemdeki arızanın sürdüğünü belirtti.



Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.