Sosyal Medya

Güncel

Paşayeva: Türkiye'ye oynanan oyunların tek amacı var

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Türkiye ile ilgili bu oyunların tek bir amacı var o da gençlere yönelik oyun.'' dedi.



Azerbaycan Milletvekili Ganire PaÅŸayeva, KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam Ãœniversitesi (KSÃœ) Rektörlüğü ile Azerbaycan EÄŸitim Kültür ve Dayanışma DerneÄŸince KSÃœ AvÅŸar YerleÅŸkesi Cahit ZarifoÄŸlu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Azerbaycan'ın Bağımsızlığının 25. Yılı ve Türkiye Azerbaycan iliÅŸkileri" konulu konferansta, Avrupa Konseyi'nde bir toplantıya katıldıklarını, Türkiye'nin yaptığı "Fırat Kalkanı Harekatı"na tepki gösterenlere, orada baÅŸka ülkelerin ne iÅŸinin olduÄŸunu sorduÄŸunu belirtti.

"Irak'ta Türkiye'nin ne iÅŸi var" diye tepki gösterenlere Türkiye'nin sınırı olduÄŸunu, ayrıca Irak'ın yüz yıl önce Türkiye'nin olduÄŸunu vurgulayan PaÅŸayeva, ÅŸunları kaydetti:

''DERTLERİ TÜRKİYE'Yİ SUÇLU DURUMA DÜŞÜRMEK''

Ben o zaman soruyorum sizin ne işiniz var orada. Orada hala oturanlara da sorsanız? Kendisini bizim bir parçamız olarak kabul eder. Bizi burada asıp kesiyorsunuz da sizin ne işiniz var. Bütün dertleri algı operasyonu yaratıp Türkiye'yi suçlu duruma düşürmektir.

Bakın Kerkük'e öldürülen bizden olunca böyle bağırmalar, açıklamalar yok ama orada bir Hristiyan'ın ayağına bir taş değse oraların hepsini başlarına yıkarlar. Yaşadığımız gerçek durum bu.

''TÜRKİYE BU BÖLGENİN EN GÜÇLÜ KALESİ''

"Türkiye ile ilgili bu oyunların tek bir amacı var o da gençlere yönelik oyun. Türkiye bu bölgenin en güçlü kalesidir. Bu kale güçlenirse o coÄŸrafyaya yardım edebilir" ifadelerini kullanan PaÅŸayeva, Türkiye'nin zayıflamaması gerektiÄŸine vurgu yaptı.

Düşmanların bütün amacının güçlü Türkiye kalesini zayıflatmak olduğunu söyleyen Paşayeva, Türkiye ile ilgili dışarıdaki bütün operasyonlar ve algının hepsinin bu amacı taşıdığını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.