Sosyal Medya

Dünya

Dugin: Darbe jeopolitik mesele, arkasında CIA var

Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun karşısına çıkacak olan Alexander Dugin, ifade öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin, TBMM'de kurulan Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu’nun önüne çıkmadan önce 15 Temmuz darbe giriÅŸimine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugün Komisyon'a açıklamalarda bulunacak olan Dugin, darbenin arkasında CIA ajanları olduÄŸunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) 15 Temmuz darbe giriÅŸimini araÅŸtırmak üzere kurulan Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu, ki hafta çalışma takvimini ve dinlenecek isimlerin listesini belirlemiÅŸti. O listede darbeden bir önce Ankara'da bulunan ve ısrarla CumhurbaÅŸkanı recep Tayyip ErdoÄŸan'la görüşmek isteyen Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin'e de yer verilmiÅŸti.

Bugün Komisyon'un karşısına çıkıp, soruları yanıtlayacak olan Dugin, hemen öncesinde darbe giriÅŸimine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydınlık'ta yer alan habere göre Dugin, darbe giriÅŸiminin, Amerika’nın ErdoÄŸan ve Türkiye’ye yönelik bir giriÅŸimi olduÄŸunu söyledi.

Dugin'in yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

Darbe Komisyonu'na çaÄŸrılmasıyla ilgili olarak görüşü sorulan Dugin, "Türkiye’deki darbe giriÅŸimi sadece Türkiye’nin siyasi bir meselesi deÄŸil, kesinlikle jeopolitik bir mesele. ErdoÄŸan’ı indirmeye, Türkiye’de iç savaÅŸ çıkarmaya çalışan FETÖ’nün arkasında çok büyük bir oyuncu, çok ciddi bir jeopolitik güç vardı." diye yanıtladı.

Darbe giriÅŸiminin sadece Türkiye’nin iç meselesi olmadığını, bir siyasi gücün diÄŸerini alt etmeye çalıştığı bir olay olmadığını belirten Dugin, "Darbe giriÅŸiminin arkasında jeopolitik bir ajanda vardı. Çünkü FETÖ’nün merkezi ABD’de bulunuyor ve arkasında CIA ajanları var." dedi ve ekledi:

"Bu darbe giriÅŸimi ABD’nin ErdoÄŸan’a  rejimine yaptığı bir savaÅŸ ilanıydı. Fetullah Gülen’in iadesi talep edildiÄŸinde de bu konu iyice netleÅŸti, çünkü iade talebi reddedildi. Bu nedenle bu darbe giriÅŸiminin Amerika’nın ErdoÄŸan ve Türkiye’ye yönelik bir giriÅŸimi olduÄŸu artık çok açıktır."

Komisyona Rusya'nın da dahil edilmesi konusundaki görüşü sorulan Dugin, ABD'nin ErdoÄŸan’dan memnun kalmadığını ve onu kendi kuklası ile deÄŸiÅŸtirmek istediÄŸini belirterek, "Bu kukla, ABD’nin OrtadoÄŸu politikalarını ErdoÄŸan’ın yapmadığı biçimde takip edecekti. Bu durumda jeopolitik bir darbe giriÅŸimi ile uÄŸraşıyoruz demektir. Bu da diÄŸer büyük jeopolitik güç olan Rusya’nın davet edilmesini gerektiriyor." yanıtını verdi.

Dugin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbe giriÅŸiminin arkasındaki gerçek stratejiyi ve paradigmayı örneÄŸin sadece Türk istihbaratına dayanarak çözemeyiz. Çünkü bir NATO üyesi olan Türkiye’de Amerikan ajanları cirit atıyor. Türkiye, NATO kampında olarak, ABD’nin tarafında olarak, bu darbecilerin arkasındaki güçleri araÅŸtırmak için doÄŸru yolları bulamaz. Ankara, bu darbe giriÅŸiminin gerçek ve en yakın sebepleri konusunda adaleti sunabilecek olan diÄŸer büyük jeopolitik güce ihtiyaç duyuyor.

ABD hem içeride hem de dışarıda faaliyet gösteren aÄŸları vasıtasıyla bu soruÅŸturmayı saptırabilir. Aynı zamanda FETÖ’nün Sovyetler sonrası dönemden itibaren Rusya’da da mevcut olduÄŸunu biliyoruz. Rusya’nın soruÅŸturmaya katılması Rusya açısından da kendini güvenceye almak anlamında çok önemli. Çünkü burada da aynı Amerikancı, Gülenci aÄŸlar mevcut. O nedenle bu soruÅŸturmayı gerçekçi, tarafsız ve adil yapmak için birlikte yürütmeliyiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.