Sosyal Medya

Dünya

AB'den 'Kışanak ve Anlı' açıklaması

Avrupa Birliği; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmalarını 'endişe verici' olarak nitelendirdi.



Açıklamada, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın imzası bulunuyor.

Açıklama, "Türkiye’nin güneydoÄŸusunda Diyarbakır’da, demokratik yollarla seçilmiÅŸ belediye eÅŸ baÅŸkanları Sayın Gültan Kışanak ve Sayın Fırat Anlı’nın gözaltına alındığına dair endiÅŸe verici haberler alıyoruz" ifadeleriyle baÅŸlıyor.

'Siyasi diyalog süreci başlamalıdır'

Devamında şu ifadeler yer alıyor:

"Son 15 ay içinde Türkiye’nin güneydoÄŸusunda ÅŸiddet hiç durmadı. Avrupa BirliÄŸi, kendi terör listesinde de yer alan PKK’nın Türkiye’nin güvenliÄŸi açısından arz ettiÄŸi ciddi tehdidi kesinlikle kabul etmektedir. Aynı zamanda, atılan tüm adımlar, Türkiye’nin de bir aday ülke olarak [uymayı] taahhüt ettiÄŸi hukukun üstünlüğü, yargı süreçleri ve temel haklara uygun olmalıdır.

AB, siyasi çözüm çaÄŸrısını yineler: silahlar bırakılmalı ve öncelikli olarak, durumdan etkilenen halkın seçtiÄŸi temsilcilerinin de katılımıyla, içeride bir siyasi diyalog süreci baÅŸlamalıdır. Siyasi çözüm, izlenecek tek yoldur."  

İki isim gözaltında

Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Ãœyesi Fırat Anlı, terör soruÅŸturması kapsamında Salı akÅŸamı gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.