Sosyal Medya

Güncel

Valilik kepenk kapatmaya ceza uygulayacak

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütünün provokatif eylemleri nedeniyle toplu işyeri kapatmaları ile ilgili 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince yasaklandığı ve aksi durumda cezai müeyyidelerin uygulanacağı belirtildi.



Şırnak Valiliği, terör örgütünün provokatif eylemleri nedeniyle toplu işyeri kapatmaları ile ilgili açıklama yayımladı.

TESPÄ°T EDÄ°LDÄ°

Açıklamada, "Kamu düzeni ve kamu güvenliğinin temini, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamaları, ekonomik hayatın sürdürülebilir şekilde devamını sağlamak amacıyla ilimiz genelinde bazı tedbirlerin alınması gereği hasıl olmuştur. Bu çerçevede özellikle ilimiz sınırları içinde yürütülen operasyonlar bahane edilmek suretiyle; zaman zaman işyerlerinin çeşitli provokatif ve yasadışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları gözlemlenmiş ve tespit edilmiştir.

CEZA UYGULANACAK

Ä°ÅŸyerlerinin toplu biçimde kapatılmasının halkın günlük yaÅŸamını sürdürmesini zorlaÅŸtırarak huzur ve sükununu bozduÄŸu, kiÅŸilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını saÄŸlamak suretiyle saÄŸlıklı yaÅŸamasını önemli ölçüde zafiyete uÄŸrattığı tespit edilmiÅŸtir" ifadelerine yer verilerek, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereÄŸince yasaklandığını ve aksi durumda cezai müeyyidelerin uygulanacağı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.