Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Gerçek iktidar FETÖ'ydü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'lilerin CHP'yi 'FETÖ'yü desteklemekle suçlamasını ‘mizah unsuru' olarak niteledi ve AK Parti döneminde gerçek iktidarın 'FETÖ' olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Cemaat de bunun karşısında AKP'nin devletleşmesini sağlamış. Paralel iki yapı haline gelmişler. 17-25 Aralık'ta rant savaşı başladı ve paralel iki yapı birbirine girdi. Hesap vermeleri lazım. O generalleri biz mi atadık? CHP mi iktidardaydı? Kendileri iktidardaydı. Hatta gerçek iktidar FETÖ'ydü" dedi.



Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlık sistemiyle ilgili referanduma iliÅŸkin saÄŸduyu çaÄŸrısı yaparak "4 partinin mensuplarının Türkiye'yi referandum sürecine sokmayacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. 

MÄ°T'in MGK toplantılarında bütün terör örgütleriyle ilgili rapor sunduÄŸunu belirten KılıçdaroÄŸlu, "FETÖ ile ilgili hangi sunumu yapmışsa çıksın açıklasınlar. Artık gizlisi saklısı kalmadı" diye konuÅŸtu. 

KılıçdaroÄŸlu, Twitter'daki ‘Ak Silahlanma' baÅŸlığı üzerinden baÅŸlatılan ÅŸiddet çaÄŸrılarıyla ilgili olarak "Bakın epilasyon broşürü dağıtana kızıp vuruyorlar. Yarın aksi görüşü dile getireni vururlar. Yani devlet görevini yapamıyor. Polise gerek yok. Orman yasaları geçerli, herkes başının çaresine baksın" dedi. 

Eski Genelkurmay baÅŸkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün “2004'te bilgi verdik, bir ÅŸey yapılmadı” açıklamalarını ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın “Kime bilgi vermiÅŸler” yanıtını deÄŸerlendiren KılıçdaroÄŸlu, şöyle dedi:

“Darbe Komisyonu'na bilgi verenler; görevde bulunurken neler yaptıklarını, tanıklıklarını anlatıyorlar. (Özkök) O dönem devlet sırlarına vakıf bir kiÅŸi olarak kaygı taşıdığı konuları iktidara ilettiÄŸini söylüyor. Zaten o dönemki gazete arÅŸivlerine bakarsanız AKP'nin cemaati destekleyen tavrı her alanda görülüyor. Geçenlerde 4 olay anlattım. Mesela darbeci general Metin DiÅŸlikarargâhta neden tutuluyordu? Bunu askerler mi istiyordu, siyasi irade mi? Ãœlkeyi yönetenler bunun hesabını vermeden neyin hesabını soracak?

"YAÅž KARARINI UYGULAMADI"

"3 generalin ataması YAÅž'ta yapılmıştı. Ancak AKP, YAÅž kararını uygulamadı. (2010 yılında İçiÅŸleri Bakanı BeÅŸir Atalay, ‘darbeye teÅŸebbüs' suçundan yargılanan JandarmaTümgeneral Halil HelvacıoÄŸlu'nu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de TümgeneralGürbüz Kaya ve TuÄŸamiral Abdullah GavremoÄŸlu'nu açığa almıştı). Hatta yasayı deÄŸiÅŸtirip ‘CumhurbaÅŸkanı onaylamadan YAÅž kararları geçerli olamaz' dendi. Bu yasa deÄŸiÅŸikliÄŸini yaptıran, cemaatin iradesiydi. ÇaÄŸrı yapıyorum. MÄ°T, MGK toplantılarında bütün terör örgütleriyle ilgili rapor sunar. FETÖ ile ilgili hangi sunumu yapmışsa çıksın açıklasınlar. Artık gizlisi saklısı kalmadı.

"DUYUNCA GÃœLÃœYORUM"

"Bütün bunlara rağmen CHP'yi FETÖ'cülükle suçlamaları mizah unsuru. Duyunca, okuyunca gülmekten kendimi alamıyorum. Bütün siyasi hayatımız cemaatlerin devleti ele geçirme çabalarının karşısında geçti. AKP ise tam tersine cemaatleri destekleyen partiydi. Ne darbecileri ne Gülencileri savunduk. Biz sadece hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Siyasal iktidar suçluyu kendi belirliyor. Bu görevin asıl sahibi olan hukuka bırakmıyor. Tablo şu; AKP döneminde, FETÖ onların sayesinde her türlü atamayı yapmış. AKP de cemaatin her istediğini yapmış, hatta onlar istedi diye yasa çıkarmış. Cemaat de bunun karşısında AKP'nin devletleşmesini sağlamış. Paralel iki yapı haline gelmişler. 17-25 Aralık'ta rant savaşı başladı ve paralel iki yapı birbirine girdi. Hesap vermeleri lazım. O generalleri biz mi atadık? CHP mi iktidardaydı? Kendileri iktidardaydı. Hatta gerçek iktidar FETÖ'ydü.

"SİLAHLANMA ÇAĞRISI"

"Silahlanma çaÄŸrıları, sosyal medya kampanyaları tehlikeli ve çok ağır sonuçlar doÄŸurur. Bakın epilasyon broşürü dağıtana kızıp vuruyorlar. Yarın aksi görüşü dile getireni vururlar. Daha da fenası ülke iç savaÅŸa gider. Bütün dünya kiÅŸisel silahlanmadan kurtulmaya çalışıyor. Türkiye devlet eliyle vatandaşını silahlandırmaya çalışıyor. Bu iÅŸin bakanlar tarafından dillendirilmesi daha da tehlikeli. Bu ÅŸu anlama geliyor: Devlet görevini yapamıyor. Polise gerek yok. Orman yasaları geçerli, herkes başının çaresine baksın.”

"BU KADAR SORU VARKEN..."

“Türkiye'nni bu kadar sorunu varken, ekonomi bu haldeyken, 1 milyon maÄŸdur varken, çiftçi ektiÄŸi ürünün karşılığını alamazken, iktidar bir kiÅŸiye koltuk ikram etmek için seferber olmuÅŸ. Parlamenter sistemde zaten her istediklerini yapıyorlar. Anayasayı ihlal ediyor. Tarafsızlık ilkesini çiÄŸnemiÅŸ. Parlamenter sistemin ne eksiÄŸi var? CumhurbaÅŸkanı parlamentonun iÅŸine neden müdahale ediyor? (Nisan'da referandum olur mu) Ben saÄŸduyunun galip geleceÄŸine ve 4 partinin mensuplarının Türkiye'yi referandum sürecine sokmayacağına inanıyorum.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.