Sosyal Medya

Güncel

ABD Suriyeli Muhaliflere ağır silah vermeyi düşünüyor

Washington Post, Obama yönetiminin, Suriye'deki ‘ılımlı muhalefet' güçlerine ‘kendilerini Rus savaş uçakları ile toplarına karşı korumaya yardımcı olacak' ağır silahların sevkiyatı olasılığını görüştüğünü yazdı.



Sputnik'in aktardığı habere göre; ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve ulusal güvenlikten sorumlu ekibinin son görüşmesinde, CIA destekli Suriyeli muhaliflere yeni silah sevkiyatı tartışıldığını iddia eden gazete, tartışmanın ötesine geçilmediÄŸini belirterek, “Plan ne onaylandı ne de reddedildi” ifadelerine haberinde yer verdi.

‘KERRY'NÄ°N PROGRAMLA Ä°LGÄ°LÄ° FÄ°KRÄ° DEĞİŞTÄ°'

YaÅŸanan belirtsizliÄŸin, CIA'in Suriyeli muhalifleri eÄŸitme ve silahlandırma programına yönelik şüphelerdeki artışı yansıttığı ifade edilen yazıda, CIA BaÅŸkanı John Brennan ile ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'in desteÄŸi devam ederken, daha önce programın ‘iyi bir taraftarı' olan DışiÅŸleri Bakanı John Kerry dahil bazı politikacıların duruma şüpheyle baktığı kaydedildi. Kerry'nin yeni silah sevkiyatının Rus askerlerin ölümüne ve bu sebepten de Moskova'yla gerilime yol açabileceÄŸinden çekindiÄŸi ifade edildi.

‘ABD'YÄ° HEDEFE ULAÅžTIRMASI KÜÇÜK BÄ°R Ä°HTÄ°MAL'

Programın, ABD'nin Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed'i devirmeye yönelik stratejisinin en önemli halkası olduÄŸunu savunan Washington Post, “Ama bazı politikacıların görüşüne göre, Rusya'nın çatışmaya müdahalesi baÄŸlamında, halihazırda programın geniÅŸletilmiÅŸ versiyonunun bile ABD'yi istenen hedefe ulaÅŸtırması küçük bir ihtimal” diye yazdı. Gazete, muhtemelen Obama'nın tüm sorumluluÄŸu yeni baÅŸkanın omuzlarına yükleyeceÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.