Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta basın mensuplarına "Musul yasağı"

"Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu" kapsamında, basın mensuplarının, çatışma alanlarında bulunmaları yasaklandı.



Irak'ta devam eden "Musul'u DAE'ten kurtarma operasyonu" kapsamında, basın mensuplarının "can güvenlikleri" nedeniyle çatışma alanlarında bulunmalarına izin verilmeyeceÄŸi belirtildi.

Ninova Kurtarma Operasyonu Birimi Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Rasul, "Komutanlık bugün basın mensuplarının çatışma hattında bulunmalarını yasaklayan bir karar çıkarttı." dedi.

Komutanlığın, DAE'ten kurtarılan bölgelerde güvenlik saÄŸlandıktan sonra, basın mensuplarının bu bölgelere girerek haber yapmalarına eÅŸlik edeceÄŸini kaydeden Rasul, medyanın operasyona iliÅŸkin bilgilere günlük olarak askeri sözcüler ve Harp Enformasyonu Birimi ile iletiÅŸime geçerek veya resmi açıklamalar yoluyla ulaÅŸabileceÄŸini ifade etti. 

Irak Basın Özgürlükleri Gözlemevi, "Alsumaria" televizyonu çalışanlarından Ali Risan'ın dün Musul'un güneyindeki Kayyara'da yaÅŸanan çatışmaları görüntülemeye çalıştığı sırada DAEÅž mensubu bir keskin niÅŸancının açtığı ateÅŸ sonucu hayatını kaybettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Cuma günü de Türkmeneli TV Haber Müdürü gazeteci Ahmet Necmeddin Haceroğlu, keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.