Sosyal Medya

Güncel

Gizli tanık: Erdoğan'ı oraya götüreceklerdi

İzmir’de hazırlanan 300 sayfalık 15 Temmuz iddianamesine giren gizli tanık ifadeleri şoke etti.



Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan bin 300 sayfalık FETÖ iddianamesi mahkemeye sunuldu. 800 şüpheliye yönelik inceleme sonunda açılan ve Gülen'in "birinci sanık" olduÄŸu iddianamede, 13'ü general 267 sanık yer aldı.

ABD'YE GÄ°DÄ°P GÃœLEN'E ONAYLATTI

İddianamede yer alan ve Gülen'in iadesi için delil olarak da gösterilen, Kuzgun ve Şapka kod adlı gizli tanıkların ifadelerinde ise şu detaylar öne çıktı:

 Aralarında TuÄŸgeneral Mehmet Partigöç, Tümgeneral Gökhan Åžahin SönmezateÅŸ, Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile diÄŸer darbeci subayların da bulunduÄŸu cuntacılar, firari Hava Kuvvetleri Ä°mamı Adil Öksüz ve diÄŸer örgüt imamlarıyla Ankara'da lüks bir villada toplandı. Darbe planı burada yapılırken, Adil Öksüz de her detayı tek tek denetledi.

 Plan tamamlandıktan sonra Öksüz, Fetullah Gülen'i kastederek, "Bir aksilik olmazsa salı günü büyüğümüzle görüşüp çarÅŸamba veya perÅŸembe döneceÄŸim" dedi. rdından ABD'ye giden Öksüz, darbe planlarını Gülen'e onaylatıp, 12 Temmuz Salı günü döndü.  Ã–ksüz ve diÄŸer darbecilerde, Genelkurmay BaÅŸkanı'nın ikna edilebileceÄŸi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin de FETÖ üyesi olmamasına raÄŸmen darbeyi destekleyebileceÄŸi görüşü hâkimdi.

ERDOĞAN'I ORAYA GÖTÜRECEKLERDİ

 Plana göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Ä°stanbul'da olması halinde, Özel Kuvvetler tarafından bir helikopterle alınıp açık denizde bekleyecek bir gemiye götürülecekti. BaÅŸbakan Binali Yıldırım, İçiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, TEM Daire BaÅŸkanı Turgut Aslan ve Emniyet Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanı Engin Dinç de Akıncılar Ãœssü'ne götürülecekti.

İLK HEDEFLERİ HAPİSTEKİLERİ ÇIKARMAKTI

Firari Adil Öksüz darbe toplantısında, öncelikli görevlerinin, halen cezaevlerinde bulunan FETÖ üyelerini çıkartmak olacağını söyledi. Öksüz, darbenin halka rağmen başarılı olamayabileceği görüşü dile getirildiğinde ise "Bu tür olumsuz düşüncelerle şeytanı içimize karıştırmayalım. Bu iş olumlu sonuçlanacaktır" diyerek müdahale etti.

Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.