Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: 'El Bab'a mecbur ineceÄŸiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili eleştirilere yanıt verdi. "Ne mağduriyeti ? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek ? Acırsanız acınacak hale gelirsiniz" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Bursa'nın Ä°negöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Mesleki EÄŸitim Kampüsü'nün açılış törenine katılarak konuÅŸma yaptı. ErdoÄŸan, Gülen örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili eleÅŸtirilere yanıt verdi.

"Demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden, adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'maÄŸduriyetim giderilsin' diye yapılan baÅŸvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne maÄŸduriyeti? Benim 241 ÅŸehidimin ailesinin maÄŸduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin maÄŸduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaÅŸlarımıza ÅŸunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir ÅŸekilde kararınızı verin." 

"El Bab'a mecbur ineceÄŸiz"

"Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız."

"Sizden mi izin alacağız ?"

"Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız."

Kaynak: Al Jazeera. AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.