Sosyal Medya

Güncel

PKK da Kerkük'te

IŞİD'in Irak'ın Kerkük şehrine gerçekleştirdiği saldırının ardından PKK’lı teröristlerin de Kerkük’e girdiği açıklandı.



Türkçe KonuÅŸan Ãœlkeler Uluslararası Gazeteciler DerneÄŸi,  PKK'lı teröristlerin Kerkük'e girdiÄŸini açıkladı.

Ä°hlas Haber Ajansı'nın haberine göre; TKÃœUGD BaÅŸkanı ve Kerkük Sesi Gazetesi Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, 21 Ekim günü PKK'lı teröristlerin baÅŸta Kerkük Kalesi olmak üzere kente girdiklerini kaydetti.

Yavuzaslan, "21 Ekim günü sabaha karşı IŞİD militanlarının kente saldırması üzerine oluÅŸan kaos ortamından faydalanan PKK'lı teröristler kente girdi. BaÅŸta Kerkük Kalesi olmak üzere birçok kritik noktada peÅŸmergenin izin vermesiyle PKK'lı militanlar konuÅŸlandı" ifadelerini kullandı. Yavuzaslan, Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede PKK'lıların yer almasının örgütü legalleÅŸtirme için yapıldığını söyledi. TKÃœUGD, bazı medya organlarında PKK'lılarla ilgili haberlerde örgüt üyeleri için bilinçli olarak kampanya yürütüldüğünü açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamada, "Son günlerde Suriye ve Irak'ta IŞİD'le mücadele sırasında PKK'lı teröristlerin haberleri yürütülen kampanya ile taraflı yapılmaktadır. Terör örgütü üyelerinin foto ve görüntüleri sözde teröre karşı mücadele eden savaşçılar algısı oluÅŸacak ÅŸekilde yapılmaktadır" denildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.