Sosyal Medya

Güncel

'Bankacıları uyarıyorum, tefeciliği bırakın'

Başbakan Yıldırım Afyonkarahisar'da ticaret ve sanayi odası ziyaretinde Bankacılara uyarılarda bulundu. Yıldırım "Bankacıları uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın" dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar'da ticaret ve sanayi odasını ziyaretinde bankacılık sektörüre uyarılarda bulunurak "Bankacıları uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. TefeciliÄŸi bırakın. Gerçek ekonomiye dönün.Ya bunu kendiliÄŸinizden yaparsınız, ya da bunu size yaptırırız" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde:

Demokrasinin merkezi, beşiği diye payelenenler maalesef FETÖ darbesinde suçüstü yakalanmıştır. Onlar kendilerine yakışanı yaptı. Biz gerçek dost kim, kim değil bunu anladık. FETÖ'cüler için Gerekli hükümler verilecek, cezasını çekecekler. Mağdur söylemlerinin temeli yoktur. Bu da FETÖ'nün ayrı bir algı operasyonudur"

HAKSIZ TEREDDÃœT

Bu sene yaÅŸadığımız olaylar nedeniyle büyüme istediÄŸimiz ÅŸekilde olmadı. Üç, üç buçuk arasında kapanmasını bekliyoruz yılın. 2017'de 4.4, 2018'de 5, 2019'de 5 ÅŸeklinde büyüme tahmin ediyoruz. Büyüme olmayınca ülke kalkınmaz, istihdam olmaz, yeni iÅŸ alanları olmaz. Finans çevrelerine söyleyeceÄŸim bir ÅŸey var. Türkiye'de sanayide sıkıntı yok. Tecrübe birikimi haddinden fazla. Her türü teknolojiye sahibiz. Ama finansman olarak dış bankalarımızın, dış partnerlerinden kaynaklı bir tereddüt var. Bu haksız bir tereddüt. Aşırı ihtiyatlı hareket ediyorlar, bu da bizim ekonomimize zarar veriyor.

TEFECİLİĞİ BIRAKIN

"Bankacıları uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. TefeciliÄŸi bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız, ama geç olacak. Bu akıllı insan iÅŸi deÄŸil. Yok etmeyi deÄŸil, yaÅŸatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliÄŸinizden yaparsınız, ya da bunu size yaptırırız

"EKONOMÄ° Ä°LE ZERRE SIKINTIMIZ YOK"

"Dedikodularla hareket etmeyin, yeniden yapılandırmalarda fırsatçılık yapmayın. Ekonomi ile ilgili zerre sıkıntımız yok. Bütün göstergelerimiz en güçlü ülkelerinkinden daha yukarıdadır. Hangi ülkeyi alırsanız alın baÅŸka ülkelerin borç oranlarına bakın. Milli gelirinin 2 katından fazla borcu var. Risk primleri bizimkinden düşük. Cari açığı, bütçe açığı bütün göstergelerde meÅŸhur AB'nin kriterleri diye bir ÅŸey kalmadı. Hepsi darma duman oldu"

"Sizin kazanmanız tek başına bir şey ifade etmez. Ülkenin kazanması için siz az kazanacaksınız bütün alanlara kaynak aktaracaksınız. İşin kolayına kaçıyor. 3 kat, 5 kat teminat istiyorlar. Olmadı tekrar krediyi geri çağırıyor. Kardeşim yapılandırma getirdik. 1 lira borcunu 3 liraya çıkartıp yapılandırıyorsunuz. Bu fırsatçılıktır. Bundan vazgeçmeleri lazım. Türkiye ekonomisinin görünümü ile bankaların durumu örtüşmüyor. Bu da Türkiye'ya yakışmıyor"

"BÄ°Z HÃœKÃœMET OLARAK Ä°HRACATTA TARAFIZ"

"Biz hükümet olarak tarafız. Ä°hracatta tarafız. Alın terini, akıl terini ortaya koyan siz sanayicilerimizin yanındayız. Yaptığınız her fabrika, açtığınız her iÅŸ yeri, yeni istihdam demek. Ãœlkenin huzuru, kardeÅŸliÄŸi, terörün azalması demektir. Terörü körükleyen istismardır. DoÄŸu'da yıllardır 'burası kalkınmıyor' deniyor. Terör örgütü sürekli bunun istismarını yapıyor. Ancak terör örgütüne raÄŸmen 14 yılda pozitif ayrımcılık yaptık DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'ya. Gidin Afyon'un hangi yolu varsa Van'ın daha fazlası var. Alçaklar geçen gün Şırnak-Van yolunu yapan müteahhitin makinalarını yaktılar. Sonra da devlet buraya bakmıyor diyorlar."

"Ä°STEMEZÃœK DERLER KÄ°MSEYE SIRA VERMEZLER"

"Köprü yapıyoruz istemiyorlar ilk onlar geçiyor. Ä°stemezük, istemezük derler olunca da kimseye sıra vermezler. Kullansınlar canım itirazımız yok. Dünyanın en büyük havalimanını yapan ülkenin adı Türkiye. Bütçeden 5 lira da kullanmadık. 10 buçuk milyar euro yatırım yapılıyor. 2050'ye büyük hedeflerimiz var. Ama 2050'de Türkiye bambaÅŸka bir yerde olacak. Her 15 yılda üçe katlıyoruz."ü

"NE MÃœSLÃœMANI DECCAL BUNLAR"

"Irak'a Suriye'ye bakın. Öldüren de 'Allah' diye bağıyor, ölen de 'Allah' diye bağırıyor. Bir de Müslüman olduklarını söylüyorlar. Ne Müslümanı deccal bunlar, deccal. Mezhep iÅŸi tehlikelidir. Bölgede bunu Ã¶nleyemezsek büyük bir felaket olur. Bizim ülkemizde hiç Yezid isminin kullanıldığını bilir misiniz? Bizim camilerimizde bakın levhalara "Allah, Muhammed, Ebu Bekir, Osman, Hasan, Hüseyin, Ali" diye devam eder. Bizim için yaradan esastır. Hazreti Hüseyin vakasının en büyük maÄŸduru Müslümanlardır. Onun için ayrışmaya da prim vermeyeceÄŸiz. Irak'taki feryadımız budur. Burada tehlikeli oyun oynanıyor."

"GELDİĞİMİZ İLK GÜNDEN PEYDAH OLDULAR"

"Birlikte hareket etmemiz lazım. Sorunları çözümde de ortak davranmamız gerekiyor. Bugünlerde gündemde baÅŸka konu var. Anayasa. Anayasa konusunun ne faydası var iÅŸ alemine diye düşünmeyin. En büyük faydası iÅŸ alemine. Çünkü Anayasada sistem sorununu çözeceÄŸiz. Mevcut anayasa, darbelerden bu tarafa kısmi deÄŸiÅŸikliklere uÄŸramakla beraber maalesef iÅŸ aleminin, vatandaşın, milletin beklentisini karşılamıyor. Çünkü yetki alanlarında çakışmalar var. Ne kadar güçlü iktidara gelirseniz gelin hiç hesap etmediÄŸiniz gizli ortaklarınız çıkıyor. Ne güzel güle oynaya geliyorsunuz Ankara'ya, sonra kafayı birisi uzatıyor ben yeni ortağınız. Gülmeyin böyle. GeldiÄŸimiz ilk günden peydah oldular. Gizli ortaklar. KardeÅŸim sen gittin sokakta terledin mi? Vatandaşın derdini dinledin mi? Nereden çıktın? 14 sene hem bu vesayet odaklarıyla mücadele ediyoruz hem de Ã¼lkemizi kalkındırmak için çaba gösteriyoruz. 27 Nisan e-muhtırayı hatırlayın. CumhurbaÅŸkanı'nı AK Parti seçemez. Niye seçemiyor kardeÅŸim? Kim verdi size bu yetkiyi? Millet vermedi. Ä°ÅŸte bu vesayet yetkisidir. O vesayete boyun eÄŸmedik."

"MİLLET ANCAK OY VERDİĞİNDEN HESAP SORUYOR"

"Halkın yüzde 52 oyunu almış Cumhurbaşkanı. Ona karışma, buna karışma. Seçim zamanı da ne yaptın diye hesap soracaksınız. Anayasada öyle yazıyor, böyle yazıyor diyecek misiniz? Millet ancak oy verdiğinden hesap soruyor. Ne hakimden, polisten, hekimden hesap soramazsın. Soracağınız tek yer siyasettir. Doğru olan da budur. Biz de size gelip bu işleri yapacaktık ama ordu böyle yaptı, yargı böyle yaptı mı diyeceğiz. Yapacağımız iş mevcut durumu anayasa ile uygun hale getirmek. bu kadar basit. Kıyamet koparıyorlar."

"SÃœREKLÄ° BUNU KONUÅžAMAYIZ"

"Bu konuyu parti başkanları ile görüştük. Özellikle 15 Temmuz ve sonrası gelişen Yenikapı ruhu bu fırsatı veriyor. Bu noktadan hareketle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de düşüncemize benzer, görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Dediği çok basit ve net. Bu böyle yürümüyor, bunu mecliste düzeltebilirsek biz düzeltelim, düzeltemezsek vatandaşın önüne getirecek işlemleri yapalım diyor. O da nedir. Mecliste anayasa değişikliği gelsin, millet oyunu versin ve gündemden kalksın. Sürekli bunu konuşamayız ki. Bunun arkasında bir sürü şeyi çözmüş olacağız"

"BU TARÄ°HÄ° FIRSATI ISKALAMAYIN"

"Türkiye'de güçlü tek başına iktidar olmazsa Türkiye çok büyük tehditlerle karşı karşıya. AK Parti'nin de bir ömrü var. Hadi 10 sene, 20 sene daha. Sonrası ne olacak? Partilere göre deÄŸil sistemin kendi içinde istikrarı devam ettirecek modele geçmesi lazım. Bu da baÅŸkanlık sistemidir. BaÅŸkanlık sistemi için biz teklifimizi getireceÄŸiz. Meclise sunacağız. Yüce meclis kararını verecek. VerdiÄŸi karar herkesin kabulu. Biz inanıyoruz ki yüce meclis bu deÄŸiÅŸikliÄŸi kabul edecek. Bu deÄŸiÅŸiklik sizlerin önüne gelecek ve millet de nasıl uygun görüyorsa o kararı verecektir. Buradan ana muhalefet partisine çaÄŸrı yapıyorum. Bu tarihi fırsatı ıskalamayın. Bu siyasete olan güvenini de sorgular. Siyaset iddia iÅŸidir. BaÅŸkanlık olursa biz iktidar olamayız kabulu ile hareket edersen siyasetin içinde olamazsın. Kimsenin babasının malı deÄŸil baÅŸkanlık. Çıkar anlatırsın vatandaÅŸ ikna olursa seni seçer."

"UZLAÅžAMAYACAÄžIMIZ BÄ°R PARTÄ° VAR"

"Biz istiyoruz ki bütün partilerin uzlaÅŸmasıyla, ama uzlaÅŸamayacağımız bir parti var. Biz onu parti olarak kabul etmiyoruz. Terörle kol kola girmiÅŸ ,her iÅŸini teröristlerle yapan parti hariç, diÄŸer partiler hepsi başımız gözümüz üstünde yeri var. Çünkü onlar Türkiye'nin üniter yapısını toprak bütünlüğünü bayrağını devletini milletini kabul etmiyorlar. Etnik siyasetin arkasına gizleniyorlar. Bizim onlarla iÅŸimiz olmaz. Ne zaman çıkarlar 'biz terör örgütünü ÅŸiddetle kınıyoruz, terör örgütünü lanetliyoruz ve PKK ile iÅŸimiz olmaz, bunlar alçakça insanları öldürüyorlar, Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar' desinler o zaman bu fikrimizi deÄŸiÅŸtiririz. Hem milletin oyunu alacaksın, Türkiye partisi oldum diyeceksin, her tarafa gülücükler dağıtıp saz çalacaksınz sonra teröristlerle kol kola resim vereceksin. Böyle yaÄŸma yok.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.