Sosyal Medya

Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığından 'Adil Öksüz' yalanlaması

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, 'Adil Öksüz'ü yakalatacak dosya hasıraltı edildi' haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.



Sakarya Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mustafa Ercan, "Adil Öksüz'ü yakalatacak dosya hasıraltı edildi" baÅŸlığıyla yer alan haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığını bildirdi.

Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, bazı ulusal basın organlarında "Adil Öksüz'ü yakalatacak dosya hasıraltı edildi" baÅŸlığıyla asılsız haberlerin yer aldığını ifade etti.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının 24 Eylül 2010 tarihli görevsizlik kararı ile Sakarya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına gönderilen dosyada, aralarında haberde ismi zikredilen S.S'nin de bulunduÄŸu bir kısım şüpheliler hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan soruÅŸturma yürütüldüğü esnada şüpheli S.S'nin iletiÅŸiminin dinlenmesi sırasında, telefonla görüştüğü bayanın sesinin çocuksu bir ses olduÄŸunun saptanıp, akabinde bu ÅŸahsın kimlik araÅŸtırmasının yapılarak henüz 15 yaşını doldurmadığının anlaşıldığını belirten Ercan, ÅŸunları kaydetti:

DOSYA TEMYÄ°Z AÅžAMASINDA

S.S. hakkında 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından soruşturma yürütülerek, soruşturma neticesinde S.S. hakkında belirtilen suçlardan 14 Mart 2011 tarihinde iddianame tanzim edilmiş, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılama sonucunda S.S'nin 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismarı" ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplamda 13 sene 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiş olup, dosya halen Yargıtay'da temyiz aşamasında bulunmaktadır.

GEREKLÄ° TALÄ°MATLAR VERÄ°LDÄ°

Ercan, S.S'nin yargılaması devam ederken avukatı aracılığıyla Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) olduÄŸunu deÄŸerlendirdiÄŸi ve kimliklerini tespit edemediÄŸi emniyet ve yargı mensuplarının kendisine kumpas kurduklarını ve dönemin bazı emniyet mensuplarının kendisinden "himmet" adı altında 500 bir avro bağış istediklerinden bahisle ÅŸikayetçi olduÄŸunu belirterek, "Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca soruÅŸturmaya baÅŸlanılarak Sakarya Ä°l Emniyet Müdürlüğüne olayın araÅŸtırılması hususunda gerekli talimatlar verilmiÅŸ, talimatlarımız uyarınca da soruÅŸturmaya devam edilmiÅŸtir." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından S.S'nin avukatı aracılığıyla 18 AÄŸustos'ta ek beyan dilekçesi verdiÄŸini aktaran Ercan, "S.S'nin 7 Nisan 2015 tarihli dilekçesinde belirttiÄŸi kendisinden himmet adı altında para isteyen ÅŸahsın 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin firari şüphelilerinden Adil Öksüz olduÄŸunu iddia etmiÅŸ, tarafımıza dilekçe ile yapılan bu beyan üzerine 19 AÄŸustos tarihli talebimiz ile Adil Öksüz hakkında Sulh Ceza HakimliÄŸinden yakalama kararı talep edilerek, 20 AÄŸustos 2016 tarihli karar ile Adil Öksüz'ün hakkında yakalama emri düzenlenmiÅŸtir." ifadelerine yer verildi.

SORUÅžTURMA BELGELERÄ°YLE BÄ°RLÄ°KTE MEVCUT DURUMDA

Ercan, Sulh Ceza HakimliÄŸine yapılan talep üzerine 29 Eylül tarihinde dosyanın kısıtlanmasına karar verildiÄŸini dile getirerek, "SoruÅŸturmamız halen çok yönlü olarak derinlemesine sürdürülmekte olup, ulusal basında dosyamızdaki iÅŸlemlere iliÅŸkin yer alan haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığı, soruÅŸturma dosyamızda belgeleri ile birlikte mevcut durumdadır." deÄŸerlendirmesinde bulundu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.