Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerkük'teki kanlı baskının ayrıntıları

Irak'ın Kerkük kent merkezine göçmen kılığında gelen DAEŞ'li teröristler, kanlı baskınlar düzenledi. İşte Kerkük'te yaşanan tüm gelişmeler...



Terör örgütü DAEŞ dün gece Kerkük'e sızdı. Devlet binalarına yoğun saldırı başlatılırken, 16 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın başkenti Bağdat'a da sızmasını engellemek için Kerkük ile Bağdat arasındaki yollar kapatıldı. DAEŞ'in Kerkük'te camilere, okullara girerek sivilleri rehin aldığı ifade ediliyor.

DAEŞ'li teöristler, dün gece Kerkük'e sızarak, devlet binalarına saldırı başlattı. 17 Ekim'de Musul'a başlatılan operasyon sonrası hızla geri çekilen terör örgütü, son çırpınışlarını yapıyor.

"KESÄ°N BÄ°R RAKAM YOK"

Rûdaw'a konuÅŸan Kerkük Acil Müdahale Polisi Müdürü Danyal Cabbar, "Sadece kentin aÅŸağısındaki bazı yerlerde kanaslı saldırganlar kaldı. Binalarda saklanmışlar" dedi. Kente sızan örügt üyelerinin sayısına iliÅŸkin Cabbar, "Kesin bir rakam yok. Ancak çoÄŸunluÄŸu öldürüldü" diye konuÅŸtu.

"GÖÇMEN KILIĞINDA GELDİLER"

Kerkük'te saldırı düzenleyen teröristlerin, göçmen kılığında sınırı geçtiÄŸi bildirildi. Kerkük Ä°l Meclisi Güvenlik Komisyonu BaÅŸkanı Azad Cebari, "Sabah saatlerinde Kerkük’e saldıranlar göçmen kılığında gelmiÅŸ. Uyuyan hücreler de bu kiÅŸilere silah ve patlayıcı yardımında bulundu. Neyse ki durum ÅŸu an kontrol altında" dedi.

CUMA NAMAZI KILINAMAYACAK

Kerkük’te yaÅŸanan saldırılar sonrası, güvenlik nedeniyle cuma namazlarının kılınamayacağı bildirildi. Kerkük Sünni Vakfı, "Camilerin kapısı kapatıldı, cuma namazı kılınmayacak" açıklamasında bulundu.

3 TÃœRKMEN AÄ°LE REHÄ°N ALINDI

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in Kerkük kent merkezinde 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bildirildi.

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "DAEÅž'in, kent merkezindeki Muhafaza caddesine yakın bir bölgede 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bilgisine ulaÅŸtık" dedi. Maruf, merkezde güvenlik tedbirlerinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını belirterek, kentte tüm giriÅŸ ve çıkışların da kapatıldığını söyledi.

6 İNTİHAR SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ

Irak'ta terör örgütü DEAÅž'ın, Kerkük kent merkezinde gece saatlerinden bu yana 6 intihar saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸi bildirildi. 

Kerkük Ä°lçe ve Kasabalar Polis Müdürü Serhad Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kentin çoÄŸunlukla Arapların yaÅŸadığı 1 Haziran semtinde çatışmalar yoÄŸun bir ÅŸekilde devam ediyor. Bazı kent sakinlerinin militanlara yardım ettiÄŸinden şüpheleniyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynaklar, kent merkezine sızan örgüt militanlarından 6'sının 1 Haziran semti, eski emniyet binası ve bir otel içerisinde kendisini patlattığını aktardı.

Kerkük kent merkezindeki sokaÄŸa çıkma yasağı sürerken, DEAÅž'ın keskin niÅŸancılarının çatılarda konuÅŸlandığı görülüyor. 

Öte yandan Irak Savunma Bakanlığına baÄŸlı SavaÅŸ Medya Ağı'ndan yapılan açıklamada, gece saatlerinde yürütülen operasyonlar sonucu DEAÅž'ın elindeki 5 noktada kontrolün saÄŸlandığı kaydedildi. 

Dibis ilçesinde bu sabah elektrik santraline düzenlenen intihar saldırısında 3'ü İranlı 13 sivil hayatını kaybetmiş, 4 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.