Sosyal Medya

Güncel

MHP: Türkiye'de sistem krizi var

Başkanlık sistemi değerlendirmesi yapan MHP'li Semih Yalçın, "Rejim hasta ve yaralı, sistem krizde. MHP siyasi tıkanıklığın giderilmesi için harekete geçti" dedi.



MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli’nin çıkışıyla baÅŸlayan BaÅŸkanlık Sistemi tartışmasını deÄŸerlendirdi.

"Yine BaÅŸbakan'ın seçildiÄŸi günden itibaren her fırsatta “BaÅŸkanlık Sistemi”ni getireceÄŸiz telkini ve söylemi, bu iÅŸin öyle pek de rafta olmadığını çok aleni bir ÅŸekilde gösteriyor" diyen Yalçın, "çözülmesi gereken bir yönetim sistemi" olduÄŸunu söyledi.

"Siyaset kurumu belki bu işi Meclis'te çözer" diyen Yalçın, "Çözüm 367'dir. Çözüm 330'u bulup referanduma gitmektir" dedi.

Yalçın "MHP'li 14 milletvekilinin oy vermesi söz konusu mu?" sorusuna "Şu anda öyle bir kararımız yok parti olarak" şeklinde karşılık verdi.

Yalçın "Neticede MHP milletvekilleri olarak siz “Hayır” dediÄŸiniz bir sistemin referanduma gitmesi için Meclis'te ona evet oyu verir misiniz?" sorusu karşısında da ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Tabii esas iÅŸaret ettiÄŸi, “Milletten korkmayın”. Bu ülkenin geleceÄŸi ile istiklâli ve istikbali ile alakalı olduÄŸu için buna gitmekten korkmaya gerek yok. Bu mantaliteyle Meclis'teki milletvekilleri kendi düşüncelerini tartmak suretiyle karar verecekler. Åžimdi nereden biliyorsunuz kimin ne ÅŸekilde destek olacağını? Bu öneriyi ortaya atan siyasi hareket olarak biz 330 düğümünün nasıl çözüleceÄŸini söylemiyoruz. Hangi partinin nasıl tavır alacağını bilmiyoruz."

Yalçın "Ben bu sistemi savunmuş olabilirim bu sistemi ama halk derse, 'Ben bunu istemiyorum, şunu istiyorum' dediğinde iş biter" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.