Sosyal Medya

Güncel

ABD Basın Ateşesi: Neyi RT'lediğimin farkında değilim!

ABD Büyükelçiliği Basın Ataşesi ve Sözcüsü Sarah Grow sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarıyla ilgili Haber10'a açıklamalarda bulundu.



ABD BüyükelçiliÄŸi Basın AtaÅŸesi ve Sözcüsü Sarah Grow, Haber10 Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Polat’a yaptığı açıklamalarda herkesten biraz daha anlayış beklediÄŸini, paylaşımı yanlışlıkla yaptığını ve üzerinden zaman geçtikten sonra durumu farkettiÄŸini söyledi.

Yanlışlıkla olduÄŸunu iddia ettiÄŸi paylaşımı için Grow, “Herkes biraz daha anlayışlı olabilirdi. DediÄŸim gibi ben yanlışlıkla RT ettim. 

Zaten Ankaralı Jan isimli kullanıcının, kim olduÄŸunu bile bilmiyorum. Yaklaşık 1700 kiÅŸiyi takip ediyorum. Türkiye’nin her yerinden, her ekonomik seviyeden, her siyasi görüşten kiÅŸileri takip etmeye çalışıyorum.” dedi. 

Sosyal medyada gösterilen tepkinin, RT edilen twitin, illegal olduÄŸunu ve Ã¶zel yaÅŸamı ihlal eden bir twit olması nedeniyle olduÄŸunu hatırlatan Polat’a Grow, “aslında dediÄŸim gibi neyi RT ettiÄŸimi o anda okumamıştım bile. Bir iki saat sonra okudum. O an RT ettiÄŸim ÅŸeyin farkında bile deÄŸildim, okurken yanlışlıkla RT etmiÅŸim. Sonra baktım ve gördüm ‘eyvah ben bunu yapmış oldum’ dedim. Sonra detaylı okudum ve ‘ne yapacağım ÅŸimdi’ diye düşündüm.” diyerek cevap verdi.

Twitter üzerinden yanlışlıkla RT ettiÄŸini açıklamasına raÄŸmen, söz konusu twitin RT'sini geri almayan Grow, “Silersem herkes ‘bir ÅŸeyler saklıyor’ diye düşünecekti. Tamamen yanlışlıkla olduÄŸu için özellikle silmedim. Yani benim öyle bir ÅŸey söylemek isteyip de ondan sonra gizlemek istediÄŸim bir ÅŸey olsaydı durum biraz daha farklı olurdu. Ama kesinlikle öyle bir ÅŸey yok. Yanlışlıkla olmuÅŸ bir ÅŸey.” dedi.

‘KeÅŸke yanlışlıkla RT etmeseydim’ diyen Grow, “o kiÅŸiyi tanımıyorum bile keÅŸke olmasaydı diyorum çünkü yazılanlar benim fikirlerimi yansıtmıyor, düşündüğüm fikirleri yansıtmıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.