Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya Halep'teki 'insani mola'yı 24 saat uzattı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Suriye'nin Halep kentinde hava saldırılarına verilen arayı 24 saatliğine uzatma kararı aldıklarını açıkladı



Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Halep'teki "insani molayı" 24 uzattıklarını belirterek, bu kararı rejim güçlerinin de desteklediğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve rejim güçlerinin Perşembe günü Halep'te "sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib'e doğru şehri terk etmeleri" için TSİ 08.00-16.00 arasında "insani mola" kararı alındığı ve bu süre zarfında Halep'e hava saldırısı düzenlenmeyeceğini duyurmuştu.

Halep'te sivillerin tahliyesi için altı, silahlı grupların şehriden ayrılması için de iki koridor oluşturulduğu belirtilmişti.

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ÇarÅŸamba günü yaptığı açıklamada, Salı akÅŸamı telefonda görüştüğü Rus lider Vladimir Putin'le Halep için yaptıkları 'mutabakatı' anlatmıştı. Rusya'nın bombardımanlarını durdurduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, "Nusra'nın orayı terk etmesi noktasında ricaları oldu. ArkadaÅŸlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak ve Halep halkının bu noktadaki huzurunu saÄŸlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük" demiÅŸti.

Kaynak: Reuters, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.